Nakon sunčanog vikenda diljem zemlje nastupila je velika promjena vremena. Donosimo detalje

Oblačno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a lokalno mogu pasti i veće količine kiše, prognoza je Državnog hdrometeorološkog zavoda za početak tjedna. 

U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano i uglavnom suho, dok u Gorskome kotaru i najvišim predjelima Like može pasti i snijeg. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu od sredine dana u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 13, na istoku zemlje i viša, a uz more između 14 i 19 stupnjeva.

U glavnom gradu oblačno povremeno s kišom. Vjetar umjeren, u okolnom gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda bit će većinom između 9 i 12 Celzijevaca.

Obilne padaline s maksimalnom temperaturom od 14 stupnjeva najavljene su za Split. Kiša se očekuje i u nastavku tjedna, s nešto manjim intenzitetom, uz sunce u subotu. 

Od pet do 15 Celzijevaca raspon je predviđene dnevne temperature za Osijek, uz padaline koje će jenjavati prema nastavku tjedna.

Ponedjeljak i utorak jaku kišu donose i u Rijeku, uz dnevni maksimalac od 15 stupnjeva. 

Oblačno i kišovito je i u Gospiću, a takvo vrijeme potrajat će do kraja tjedna. 

U utorak na Jadranu promjenljivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, osobito u noći i prijepodne kada na Jadranu i u predjelima uz Jadran još može biti i obilnija.

U najvišem gorju je moguće i malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu jaka bura, a u Dalmaciji uglavnom istočnjak i jugo. Temperatura bez izraženog dnevnog hoda, u unutrašnjosti većinom između 7 i 12, a na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI: