Kao i prošlog mjeseca, na području Republike Hrvatske, pa tako i Splitsko-dalmatinske županije, ponovno će se provesti akcija pojačanog, 24-satnog nadzora brzine, i to od 23. studenog od 6.00 sati do 24. studenog 2017. do 6.00 sati.

Obzirom da se akcija planira provesti na što većem broju lokacija, ponovno pozivaju građane da, ukoliko žele, dostave svoje prijedloge o mjestima na kojima smatraju da je potrebno obavljati nadzor brzine kretanja vozila. Prijedloge navedenih lokacija molimo dostaviti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 18. studenog 2017., nakon čega će se izvršiti analiza i odabrati lokacije na kojima će se obavljati nadzor brzine.

Napominjemo kako je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od najčešćih uzroka nastanka prometnih nesreća s najtežim posljedicama, te se ovom akcijom, preventivno-represivnog karaktera, želi utjecati na podizanje svijesti građana o opasnoj vožnji i potaknuti ih da svojim doprinosom, odnosno savjesnim ponašanjem u prometu i poštivanjem prometnih propisa, utječu na smanjenje stradavanja u prometu.

Također, zainteresirani predstavnici medija, kao i građani, mogu popratiti navedenu akciju prilikom održavanja iste. U slučaju interesa, molimo Vas da se unaprijed najavite putem elektronske pošte, na naznačenu adresu, kako bismo mogli osigurati Vašu nazočnost na nekoj od lokacija koje budu određene za provođenje nadzora.


KOMENTARI: