PAŽLJIVO I STRPLJIVO U PROMETU
Za sve one koji u srijedu žele pohoditi posljednja počivališta svojih najmilijih na nekom od kaštelanskih groblja, a nemaju prijevoz do istih, iz Grada Kaštela dolaze dobre vijesti o osiguranom besplatnom prijevozu do groblja. Vezano uz blagdan Svih svetih i Dušni dan iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske pristigla je obavijest o regulaciji prometa u blizini groblja na području županije.

Grad Kaštela, prema odluci gradonačelnika Denis Ivanovića, osigurao je besplatan prijevoz na sva gradska groblja, koji u srijedu, 1. studenog, na blagdan Svih svetih, mogu koristiti svi građani koji  nemaju prijevoz do  istih.

Besplatni prijevoz odvijat će se sa šest kombi vozila, koji će biti posebno označeni, i to u vremenu od 8 do 16 sati.

Planirano je da svaki od kombija građane vozi od Ceste dr. Franje Tuđmana u pojedinom mjestu do mjesnog groblja.

Početna stanica za sve koji pohode groblje u Sućurcu je nekadašnja početna stanica autobusa br. 2 na Gospici u Sućurcu.

Gomiličani na mjesno groblje kretat će sa stanice pored župne crkve u Gomilici. Do kambelovskog groblja moći će se sa autobusne stanice pokraj Ribole u Kambelovcu, a iz Lukšića do lukšićkog groblja Boruće kombi će kretati s autobusne stanice kraj osnovne škole.

Kombi će voziti i od glavne stanice u Starom do mjesnog groblja u Radunu, a do groblja mještana Štafilića i Novog putnici će moći koristiti kombi od stanice poviše stare masline i vrtića Maslina.

Priopćenje iz Policije

Povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, do 2. studenog 2017. na području Republike Hrvatske, pa tako i Splitsko-dalmatinske županije očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno na prilaznim cestama prema grobljima.

Obavještavamo građane da će tim povodom policijski službenici pojačano vršiti regulaciju prometa, te nadzirati promet vozila i pješaka. Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, osigurati će se nazočnost policijskih službenika i prometnih ophodnji, radi nesmetanog odvijanja cestovnog prometa.  Na području Grada Splita policijski službenici će vršiti kontrolu prometa na prilazima gradskom groblju, te oko tržnica.

Vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu, da prilikom dolaska u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu, te smanjuju uočljivost pješaka.

Građanima savjetujemo da u što većoj mjeri koriste vozila javnog prijevoza, kako bi se na taj način spriječilo stvaranje većih zastoja u prometu, te ih molimo da  poštuju smjernice i zapovijedi policijskih službenika, u cilju neometanog odvijanja prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu.


KOMENTARI: