UDRUGA VEĆ SEDAMNAESTU GODINU OBILJEŽAVA SJEĆANJE NA SVOJE POGINULE
Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u organizaciji Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, uz spomenik pred administrativnom zgradom tvornice Sv. Juraj položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Tom prilikom minutom šutnje članovi Udruge su zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Grada Kaštela dr.med. Jadrankom Matok – Bosančić, predstavnicima tvrtke CEMEX i roditeljima te rodbinom poginulih kolega, dragovoljaca Domovinskog rata, odali počast onima koji su dali svoj život za stvaranje Hrvatske.

Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovana je 2000. godine, s ciljem da očuva sjećanje na poginule prijatelje, kolege i suborce te stoga svake godine polaže vijence uz spomenik postavljen njima u čast. Upravo je kontinuitet od sedamnaest godina obilježavanja sjećanja na ratne putove poginulih kolega, jedan od načina da se njihov doprinos stvaranju Hrvatske nikad ne zaboravi. Dvjestotinjak zaposlenika tvrtke CEMEX Hrvatska prošlo je kroz Domovinski rat i dalo svoj doprinos stvaranju naše države.

Spomenik izrađen u obliku jastuka djelo je autorice Sandre Mateljan, poznate splitske kiparice i dizajnerice. Unutar tvornice postavljen je 2001. godine. Ispod spomenika nalazi se ploča na kojoj su urezana imena devetorice u ratu poginulih zaposlenika tvrtke.


KOMENTARI: