POVODOM SVIH SVETIH I DUŠNOG DANA
Blagdan Svi svetih i Dušni dan vrijeme je kada se svi prisjećamo preminulih članova obitelji, prijatelja i poznanika, posjećujemo njihova posljednja počivališta, donosimo cvijeće i palimo svijeće. Predstavnici Grada Kaštela i ove godine, povodom ovih blagdana,  prisjetit će se poginulih hrvatskih branitelja s kaštelanskog područja te prvog hrvatskog predsjednika.

Tako će u utorak, 31. listopada, u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu, s početkom u 8 sati, župnik Kaštel Sućurca don Ivan Delić predvoditi molitvu odrješenja za poginule branitelje.
Nakon molitve bit će podijeljeni cvjetni aranžmani i svijeće  izaslanstvu Grada Kaštela, udrugama proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnicima mjesnih odbora, koji će posjetiti posljednja počivališta i spomen obilježja.

U 9 sati izaslanstva Grada i udruga položit će cvijeće i upaliti svijeće pred spomenikom  prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću, a pola sata kasnije, u 9.30 sati, cvijeće i svijeće položit će na spomen obilježju poginulim braniteljima Kaštela i Kaštelanske zagore na Malačkoj.


KOMENTARI: