USPJEŠNO DRUŽENJE UZ INTRIGANTNE TEME
Kao i u prethodna tri gostovanja u Kaštelima, novinar, književnik i rock glazbenik, široj javnosti poznat i kao urednik i voditelj HRT-ove TV emisije “Na rubu znanosti“, Krešimir Mišak, i ovog je petka dupkom napunio dvoranu u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Za razliku od prethodnih gostovanja, ovog puta nije primarno predstavljao neku novu knjigu, već je okupljenoj publici i poklonicima govorio o nizu zanimljivih tema „na rubu znanosti“.

Glavna tema ove je večeri bilo postojanje chemtrailsa i onoga što oni predstavljaju, s pitanjima tko, što, zašto, s kojim ciljem, a kroz glavnu temu Mišak je, na sebi svojstven način, otvorio i niz drugih intrigantnih tema, poput društvenog inžinjeringa, teorije urote, složenih društvenih pitanja, globalnog zatopljenja, emisija stakleničkih plinova, transhumanističkih tehnologija, reinkarnacije, telepatije, mističnih događanja, komunikacijskih tehnologija, utjeacaja na ljudski DNK, sustava certifikata i etiketa, evolucije, manipulacije riječi i slično.

O temi chemtrailsa Mišak je ovom prilikom kazao kako se nameće pitanje zbog čega niti jedna inicijativa o chemtrailsima nema nikakav učinak.

- Chemtrailsi su ko prva pločica u dominu. Ako službeno priznate postojanje chemtrailsa, odjednom ste u gabuli jer se suočavate sa silama koje su daleko iznad vas, naravno pričamo o bilo kojoj instituciji vlasti, koja je i ovako i onako samo jedan mali kotačić u ukupnoj slici šire vlasti. Naime, ako bi neki politički zastupnik počeo inzistirati na chemtrailsima nametnula bi se neugodna pitanja tko to ima mogućnost takav program provoditi, tko je taj tko u rukama ima toliko nacionalnih vlasti da je u stanju zaprašivati Europu i Ameriku, a da se nitko ne usudi ništa ni pitati. A ako bi se takve stvari objavljivale u novinama već imaju etiketu teorije urote. Onda imamo, osim pitanja tko i što, i pitanje zašto, jer svaka akcija nečemu služi... – naveo je Mišak.

Mišakovo gostovanje u Kaštelima, kao i u godinama ranije, organizirala je u sklopu brojnih događanja povodom Mjeseca knjige, Gradska knjižnica Kaštela i njena ravnateljica Renata Dobrić.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: