hren

SUSTAV ZA SPORTSKO GOLUBARSTVO
Kaštelanin Vladimir Škopljanac još jednom je pokazao kako se nalazi u samom vrhu, kada je riječ o hrvatskim inovatorima. Na tek završenoj međunarodnoj izložbi inovacija  ARCA 2017., održanoj u Zagrebu, osvojio je brončanu medalju za inovaciju Ziber – on line sustav za takmičenje u sportskom golubarstvu.

Na ovogodišnjoj 15. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA predstavljeno oko 150 inovacija izlagača iz Hrvatske i deset zemalja svijeta, a nagrade najuspješnijim izlagačima dodijeljene su u subotu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske. Grand Prix izložbe pripao je inovatoru Ervinu Matiću iz Poreča za napravu za održavanje kandelabara, čišćenje i bojenje te izmjenu rasvjetnih tijela.

Vladimir Škopljanac predstavio se s Ziber - on line sustavom za takmičenje u sportskom golubarstvu, jedinim za sada ovakve vrste u svijetu, a koji se sastoji od RFID antene koja čita prstenove s čipom i softvera koji kompajlira dobivene podatke te ih pretvara ih u rezultate.

Kaštelanski inovator ovom je medaljom nastavio niz uspješnih inovacija  za koje je u godinama ranije također dobivao priznanja, poput internetskog školskog dnevnika, naplate potraživanja među poslovnim partnerima,  elektroničke SMS burze rada, a nedavno je javnosti predstavio i aplikaciju za dostavu hrane.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij