hren
 

SAJAM MOGUĆNOSTI
Kaštelanske sportske i kulturno umjetničke udruge danas su u Kaštel Starom zainteresiranoj djeci i mladima, predstavili dio svojih aktivnosti i rezultata, u sklop kaštelanskog Sajma mogućnosti. Glavni organizatori Sajma mogućnosti su Policijska uprava Splitsko-dalmatinska, PP Kaštela i Grad Kaštela.

- Cilj akcije je da djeci pokažemo mogućnost uključivanja u rad neke od udruga, kako djeca ne bi bila prepuštena ulici i da ne odaberu rizična ponašanja poput različitih ovisnosti, vršnjačkog nasilja, vandalizma i slično – kazao je Ante Radoja iz odjela za prevenciju Policijske uprave Splitsko dalmatinske.

Osim udruga djeci su se ispred dvorane u Kaštel Starom, ovog dana predstavili i pripadnici žurnih službi, poput policije, vatrogasaca, HGSS –a i Crvenog križa, a djeca su sa zanimanjem razgledala izloženu opremu te razgovarala sa službenim osobama.
Neka od djece i mladih, kako su nam kazali, svoj posao u budućnosti vide baš u nekoj od ovih službi.

Zamjenica gradonačelnika Kaštela Jadranka Matok Bosančić, ovom je prigodom  s ponosom istaknula zanimanje djece i mladih za članstvo u brojnim kaštelanskim  udrugama.

- Grad Kaštela ima veliki broj sportskih i udruga iz kulture i djeca su veoma zainteresirana, posebno učenici nižih razreda osnovnih škola. To je veoma dobro jer na taj način djeca  nisu na ulici, manja je mogućnost rizičnih ponašanja, a radom u udrugama kvalitetno provode svoj dan – naglasila je Matok Bosančić.

Među udrugama koje su danas privukle pažnju djece i mladih i koje će zasigurno nakon ovog Sajma dobiti i nove članove bili su Kaštelanske mažoretkinje, judo klubovi Kaštelai Dalmacijacement, KUD Ante Zaninović, gimnastički klub Kaštela, KUD Putalj, RK Ribola Kaštela, malonogometni klub Bonito, robotički klub škole Knez Trpimir, škola stranih jezika Katedra, Kaštelansko kazalište, OK Mladost Ribola Kaštela, OK Marina Kaštela, veslački i jedriličarski klubovi Marina Kaštela, OK Cemex DC i drugi.

Sajam mogućnosti u Kaštelima se održava drugu godinu za redom i to u sklopu nacionalnog programa „Zajedno možemo više“.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij