72 SATA BEZ KOMPROMISA
Proteklog vikenda Kaštel Novi se zazelenio od akcije koja oživljava sve što dotakne. U udruzi Betlehem bilo je jako veselo. Veliki projekt "72 sata bez kompromisa" koji se odvijao u isto vrijeme u cijeloj Hrvatskoj stigao je tako i u Kaštela.

Sunčan dan nije bio dovoljan razlog da svi izađu vidjeti što se to događa. Susjedi koji se nalaze u Kaštel Novom u blizini kuće Betlehem s čuđenjem su gledali što se to događa u njihovu susjedstvu, kada je dvadesetak mladih u zelenim majicama krenulo neumorno raditi. Svatko je bio zaposlen na neki način. Pituravala se ograda, nosilo smeće, kosila trava, bojale ljuljačke, uređivale sobe, čuvala dječica itd... Sve s velikim osmijehom i pjesmom na licu.                   

Kuća Betlehem koja se skrbi za trudnice u kriznim situacijama danas izgleda još ljepše zahvaljujući mladim ljudima koji su svoje slobodno vrijeme poklonili upravo njima.
- Neka nam ovo svima bude poticaj da budemo ruka pomoći najpotrebnijima tijekom cijele godine, kazala je ovom prilikom predsjednica udruge Betlehem, Ljubica Kovač, univ. spec. theol.


KOMENTARI: