EKIPA ZRAČNE LUKE NAJBOLJA NA FIRE COMBATU
Iako su tijekom ove sezone imali pune ruke posla u borbi s požarima diljem obale i otoka, dio vatrogasaca nije odustao ni od svojih drugih aktivnosti, poput natjecanja Fire combat, na kojem su pokazivali svoju spremnost i vještinu, prezentirajući ujedno svoja društva, postrojbe i gradove. Među njima i ove se godine našlo nekoliko vatrogasnih ekipa iz Kaštela, koji su, baš poput u borbama s vatrenom stihijom i na ovim natjecanjima bili i više nego uspješni.

Od travnja do listopada održano je šest Fire combat natjecanja, koja se boduju, u Sv. Ivanu Zelini, Osijeku, Kaštel Sućurcu, Sesvetskom Kraljevcu, Rijeci i Splitu, kao i jedno memorijalno Fire combat natjecanje u Vodicama, posvećeno poginulim vatrogascima na Kornatima.

A nakon svih ogleda, od ekipa koje su nastupale u svim kategorijama, grupi A  za vatrogasce od 20 do 30 godina starosti, grupi B za one od 30 do 40 godina, grupama C, D i E, u kojima se natječu stariji i žene, ove je godine najbolja bila ekipa  PVP Zračna luka Split iz Kaštela, koju čine Josip Deanković i Mario Grgić.

Ovaj dvojac u Fire combatu kao ekipa nastupaju od ove sezone i to  u B kategoriji, a osim što su četiri puta bili prvi u svojoj kategoriji, jednom treći i jednom četvrti, bili su i najbolja ekipa memorijalnog natjecanja u Vodicama, a sa dva natjecanja ponijeli su titulu apsolutnih pobjednika svih kategorija i dva puta dobili prijelazni pehar.
Na natjecanju u Kaštel Sućurcu oborili su državni rekord u apsolutnoj kategoriji, odradivši poligon za nevjerojatnih 1 min i 27 sekundi, što će biti teško dostižno za mnoge ekipe.

- Željeli smo se uključiti u ovo natjecanje i vidjeti što možemo, iskušati svoje mogućnosti i raditi na općoj spremi. Bilo je uspješno, sve ovo treba potvrditi i slijedeće godine što neće biti lak posao jer se neke ekipe već spremaju odgovoriti na postavljene izazove – kazao je Josip Deanković, koji je zajedno sa kolegom Grgićem zahvalio na podršci DVD Mladost, koji su im ustupili poligon za vježbu te DVD Gomilica koji im tehničkom podrškom priskoče u pomoć pri vježbanju.

Inače, Deanković i Grgić su profesionalni vatrogasci koji rade u Zračnoj luci u Resniku, no obojica su i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, Deanković DVD-a Kaštela, a Grgić DVD-a Gomilica.
Bit će zanimljivo pratiti kako će se ovo natjecanje odvijati slijedeće godine, a među onima koji će nastojati oboriti Deankovićev i Grgićev rekord bit će zasigurno i kaštelanske ekipe, koje su bile vrlo dobre i u ovogodišnjem natjecanju, Ante Petrović i Špiro Radunić, Josip Mandarić i Tomislav Kereta, Vedran Biočić i Filip Perković te drugi.


KOMENTARI: