PROJEKTNI DAN U ŠKOLI BIJAĆI
Da je srdela kraljica mora i hraniteljica, dokazali su ovog petka učenici i djelatnici škole Bijaći u Kaštel Novom te njihovi prijatelji, jer petak je bio projektni dan „Plavi svijet – srdela hraniteljica“ ove škole, a povodom Svjetskog dana hrane.

U svim razrednim odjelima škole Bijaći jedan školski sat bio je posvećen temi projektnog dana, te su tako održane brojne prezentacije, predavanja, likovne radionice, kao i radionica na kojoj su djeca pokazala znanje osnovnih ribarskih čvorova i tehnike njihovog vezivanja.
Članovi školske eko grupe imali su priliku obići i ribarsku luku u Kaštel Štafiliću i Divuljama, a tamo su im ribari i Ivan Mornar organizirali posjet ribarskom brodu te ih upoznali s malim dijelom tajni ribarenja i ribarskim pričama.

Ovom prilikom održan je i tematski prigodni program, za koji su bile zaslužne Ivana Lukas Bartulović u suradnji s Marinom Pažanin, Katarinom Radman, Ivanom i Ljiljanom Peran, učenici razredne nastave te zbor Bijaćki slavuji pod vodstvom Ivana Cinottija. Profesor Cinotti za ovaj dan svima poklonio i zanimljivu pjesmu, pod nazivom „Srdela blues“.

- Ovaj projektni dan prošao je uspješno i već sada mogu najaviti nastavak projekta „Plavi svijet“. Moguće je da pričo o srdeli nastavimo kroz tradicionalnu srdelijadu, naravno u čast srdeli koja je othranila brojne generacije – zaključila je na kraju dana inicijatorica ovog projekta, direktorica škole Bijaći, Jadranka Šošić.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: