hren

POVODOM SVJETSKOG DANA BESKUĆNIKA
Zavaljujući korisnicima prihvatilišta za beskućnike,  Kaštela će od danas imati još jedan zelenilom oplemenjeni manji dio svoje obale. Beskućnici su u četvrtak ujutro, u povodu Svjetskog dana beskućnika, zavrnuli rukave i uhvatili se uređenja nekoliko stotina metara kaštelanske rive.

Ivo, Zoran i trojica imenjaka, koji nose ime Ante, uz pomoć djelatnika Vlastitog pogona Grada Kaštela, tako su oplemenili dio obale od Kaštel Kambelovca do Kaštel Gomilice, posadivši oko 400 sadnica različitog bilja, poput ružmarina, lavande i više vrsta cvijeća.

- Drago nam je kad svojim radom damo doprinos našem gradu gdje živimo. Često sudjelujemo u različitim akcijama i manifestacijama i činimo sve za grad koji nam je dao Krov nad glavom – kazao je korisnik prihvatilišta Ivo.

Rukave je, ovom prilikom, zavrnuo i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, koji nije bio samo u ulozi prvog čovjeka grada, već i kao jedan od inicijatora osnivanja kaštelanskog prihvatilišta te dugogodišnji predsjednik humanitarne udruge Sveti Jeronim, koja skrbi o prihvatilištu.
U uređenje su se uključili i pojedini članovi udruge, među njima i predsjednik, Srećko Radan.

- Jedan od prioritetnih ciljeva naše udruge je što  brže i kvalitetnije socijalno uključivanje beskućnika u normalan život. Želimo da se ovi ljudi, koje život nije mazio, na razne načine uključe u društveni i javni život, kroz razne projekte - kazao nam je Radan. .

Korisnici prihvatilišta nakon ove akcije, za koju je sadnice osigurao Vlastiti pogon, najavili su i sudjelovanje u hortikulturnom uređenju okoliša škole Bijaći u Kaštel Novom, a kako su kazali uhvatit će se i uređenja obale u Kaštel Gomilici, gdje se prihvatilište nalazi.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij