DANAS se na Jadranu očekuje djelomice ili pretežno sunčano vrijeme. U kopnenim krajevima uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje malo kiše, a poneki pljusak moguć je i na Jadranu, ponajprije na sjevernom dijelu, javlja DHMZ.

Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar uglavnom slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu ponegdje umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 18 °C, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 19 i 22 °C.

Utorak

Sutra se pak očekuje pogoršanje vremena te će tako biti promjenljivo oblačno, s mjestimičnom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Kratkotrajni pljuskovi su pogotovo mogući na sjevernom Jadranu gdje može biti i grmljavine.

Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća i magla. Vjetar slab, u gorju do umjeren jugozapadni, a na Jadranu slabo i umjereno jugo i istočnjak, ujutro u Dalmaciji i bura. Najniža temperatura od 4 do 9, na Jadranu od 11 do 16, a najviša dnevna od 14 do 19, na Jadranu od 18 do 23 °C.

Srijeda

U srijedu se na kopnu očekuje oblačno i umjereno oblačno vrijeme sa slabim jugozapadnim vjetrom. Temperature će se kretati od 6 °C u jutarnjim satima do 20 °C u popodnevnim satima.

Na Jadranu se očekuje sunčano vrijeme, ali je moguća kratkotrajna naoblaka koja će donijeti kišu ili mjestimične pljuskove. U Istri će biti promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše, dok jug Jadrana očekuje vedro i sunčano vrijeme. Temperature će se kretati od jutarnjih 13 °C do popodnevnih 20 °C.

Četvrtak

Četvrtak donosi vedro vrijeme s malom naoblakom na kopnu.  Vjetar slab, na kopnu jugozapadni. Temperature će se kretati od 8 °C u jutarnjim satima do 22 °C u popodnevnim satima.

Na Jadranu se očekuje oblačno vrijeme s mogućnošću za malom količinom kiše. Temperature će se kretati od 12 do 20 °C. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni.

Petak

Na kraju tjedna očekuje nas malo do umjereno oblačno vrijeme na kopnu s temperaturama od 8 °C u jutarnjim do 20 °C u popodnevnim satima. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. 

Na Jadranu i u Istri također se očekuje mala do umjerena naoblaka s temperaturama od 12 do 2 °C.  Vjetar slab do umjeren jugozapadni.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI: