U DOMU MILJENKO I DOBRILA
Ovaj prvi tjedan listopada, u Hrvatskoj se obilježava kao  Dječji tjedan, kroz niz aktivnosti za djecu i s djecom, s naglaskom na položaj djece u društvu, a prvog dana u Dječjem tjednu, 2. listopada, proslavljen je i Međunarodni dan djeteta.

Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta veselo su, stvarajući i u igri, obilježili i u kaštelanskoj podružnici  „Miljenko i Dobrila“ dječjeg doma „Maestral“.

Dio korisnika, njih sedamdesetak iz svih jedinica doma „Maestral“ okupili su se u petak u Kaštel Lukšiću te sudjelovali u kreativnoj radionici i drugim događanjima.

- Ovom prilikom djeca su oblutke nađene u moru ocrtavali i oslikavali, na njima pisali poruke ili ono što im je važno, dajući svakom oblutku neki svoj, poseban pečat, a na kraju smo, svi zajedno, takve oblutke ponovo bacili u more s obale ispred doma – kazala nam je zamjenica predstojnice kaštelanske podružnice, Sanja Bedalov Mitar.

Osim oblutaka, djeca su u more bacila i bocu s porukom, a između ostalog, pozvali su one koji će možda bocu pronaći, da je potom vrate u lukšićki dom gdje će ih čekati lijepo iznenađenje.

Ovaj dan djeca su nastavila u zajedničkoj igri i druženju i za zajedničkom trpezom, a svima je njihov dan i tjedan čestitala v.d. ravnateljica „Maestrala“ Veronika Perić i suradnici.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: