JOŠ UPORABNE DOZVOLE
Projekt izgradnje 25-metarskog bazena i jedriličarskog centra u Maini Kaštela u Kaštel Gomilici, čija je izgradnja započela prije godinu i po dana, privode se kraju.

- Trenutno smo u završetku ove jedne investicijske faze, što smo dužni prema koncesijskom ugovoru. Ova investicijska faza obuhvaća projekte teške oko 50 milijuna kuna, a donosi zatvoreni 25-metarski zimski javni bazen i jedriličarski sportski centar, koji će biti na raspolaganju i našem jedriličarskom klubu i javnosti.
Bazen je u potpunosti gotov, ovih dana će biti napunjen vodom, aktivirano grijanje i ostale bazenske tehnike, dok jedriličarski centar kasni približno mjesec dana, no i on je pri samom kraju pa se nadamo da će nakon tehničkog pregleda bazena uslijediti početkom studenog i tehnički pregled jedriličarskog centra te stavljanje u funkciju oba objekta tijekom studenog – kratko nam je o tijeku radova kazao vlasnik Marine Kaštela, Josip Berket.

Prema riječima nadležnih u Marini Kaštela dogovara se korištenje bazena  s onima koji će biti česti korisnici, poput članova kaštelanskog plivačkog kluba i ostalih, a moći će ga koristiti i građani.
Završetak jedriličarskog centra već je zanimljivim različitim jedriličarskim savezima i udruženjima, a neslužbeno doznajemo kako su u Marinu Kaštela već nekoliko puta došli čelni ljudi ruske jedriličarske federacije, koji žele na europskom dijelu Mediterana formirati svoju bazu. Posjetili su Francusku, Španjolsku i Italiju, a činjenica da već nekoliko puta dolaze upravo u Marinu Kaštela govori da su ipak najviše zainteresirani upravo za lokaciju u Kaštel Gomilici.

- U gostima su nam zadnji put bili upravo u vrijeme održavanja manifestacije Mirno more i imali su se priliku uvjeriti kako sve funkcionira kad se ovdje provode aktivnosti sa više od tisuću djece i ostalih sudionika. Nadamo se da ćemo ih s opremom koju posjedujemo, stručnošću i jedriličarskim klubom koji je koncipiran za organizaciju velikih svjetskih regata, uvjeriti da smo upravo mi lokacija kakvu trebaju, pri čemu, naravno, treba naglasiti da smo sponzori i usko surađujemo s hrvatskim jedriličarskim savezom i austrijskim jedriličarskim savezom – iznio je svoja razmišljanja Berket.

Izgradnjom bazena i jedriličarskog centra, Marina Kaštela otvara znatne mogućnosti, da osim tijekom ljeta, gosti dolaze i u zimskom periodu, što će dodatno poboljšati ukupnu turističku i gospodarsku sliku Kaštela.


KOMENTARI: