MOLITVA NAM POMAŽE ŽELJETI ONO ŠTO NAM TREBA
Blagdan nebeske zaštitnice Kaštel Starog, Gospe od Ružarja,  proslavljen je ove nedjelje svečanom koncelebriranom Svetom misom i tradicionalnom procesijom s Gospinim kipom kroz mjesto, u kojoj je sudjelovao veliki broj vjernika iz ove, ali i susjednih župa, ujedinjen u pjesmi i molitvama svojoj nebeskoj Majci.

Obraćajući se okupljenim vjernicima,  don Davor Bilandžić u svojoj  je propovijedi  istaknuo kako danas slaveći blagdan Blažene Djevice Marije od krunice, moramo razmisliti o molitvi i o važnosti molitve Krunice u obiteljima, te upravo od Nje moramo učiti obiteljski život i povjerenje, svjesni s kakvim se izazovima naše društvo suočava, jer bez zajedničke obiteljske molitve nema ničega.

- Marija je stavila svoj život u Božje ruke, znajući da on uvijek sve izvede na dobro, ona nam svojim primjerom pokazuje kako treba moliti, ali kada je riječ o molitvi, to je jedna stvar koja se u našoj vjeri uvijek krivo shvaća. Ne shvaćamo način kako Bog odgovara na naše molitve, jer mnogi kršćani vjeruju kako će Bog čuti i uslišati njihove molitve ako  izgovore prave fraze, zaboravljajući da je važno, ne ono što u molitvi možemo dobiti, nego ono što mi u molitvi primamo, a to je velika razlika – naglasio je. Bog na naše molitve uvijek odgovara, možda nam ne daje odgovore koje bismo mi htjeli dobiti u određenom trenutku, ali nam uvijek daje svoje odgovore, vodeći računa što je u određenom trenutku najbolje za nas. Stoga se uvijek sjetimo one izreke kako nam molitva ne daje ono što mi želimo, nego nam molitva pomaže željeti ono što nama treba, a to se najbolje očituje u životu Blažene Djevice Marije, zaključio je don Bilandžić.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij