PROCESIJA I MISNO SLAVLJE U ČAST SVECA ZAŠTITNIKA
Blagdan sv. Jeronima, zaštitnika Kaštel Gomilice, proslavljen je u toj župi svetom misom i tradicionalnom procesijom kroz mjesto u kojoj je sudjelovao veliki broj vjernika.

Svečano koncelebrirano misno slavlje, uz župnika Antu Čotića, predvodio je i propovijedao don Ivan Marić, koji je ovom prilikom istaknuo kako, dok slavimo ovog sveca i molimo njegov zagovor, moramo posvjestiti sebi da ne slavimo tek jednu osobu iz daleke prošlosti, nego da je zapravo lik kojeg slavimo Bog, koji je s njim mogao učiniti tako veliko djelo da jednom postane svet, i to je ono što nas treba nositi u današnjem slavlju, da moleći sv. Jeronima i sami možemo povjerovati da se Bog i preko nas i preko naših života želi proslavljati.

– To znači, kakav god ja bio i u kakvoj se situaciji nalazio, uvijek je ovaj prvi korak prema svetosti povjerovati u Boga samoga, a on je to mogao i zato ga danas slavimo. Jeronim kaže: Oprosti mi Bože što sam Dalmatinac, odnosno on je bio svjestan da slabosti, karakter i mane nisu prepreka da se da Bogu da proslavi i moj život, samo mu moram dopusti da uđe u njega. Jer upravo je sv. Jeronim svjedok da se može živjeti Božje riječi, jer On želi da se njegova riječ čuje, potrebno ju  je samo svjedočiti i navještati, kazao je među ostalim don Marić u svojoj propovijedi.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: