GRADONAČELNIK U POSJETU STARIJIMA
Međunarodni dan starijih osoba, koji se u svijetu obilježava 1. listopada, na poseban način obilježava se i u Kaštelima, a tim povodom gradonačelnik Denis Ivanović, u srijedu ujutro posjetio je korisnice programa za starije osobe Udruge Sv. Jeronim.

Prilikom svog posjeta gradonačelnik je korisnice darivao ružama i svima im poželio još mnogo sretnih godina.

- Kao nekadašnji predsjednik te član udruge Sv. Jeronim svake sam godine ovaj dan obilježavao s vama pa sam došao pozdraviti vas i danas, u nešto drugačijoj ulozi. Kao mali znak pažnje darujem vas ovim ružama i nek vam je sretno – kazao je gradonačelnik korisnicima.

Udruga Sv. Jeronim tijekom proteklih sedam godina starije osobe uključila je u različite aktivnosti, kroz program "Uz mlade i starenje je lakše", koji provodi u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Gradom Kaštela i Splitsko – dalmatinskom županijom, a kroz koji je u godinama ranije prošlo stotinjak korisnika. Povodom ovogodišnjeg Dana starijih pokrenuta je informatička radionica

- Naši korisnici imaju različite informatičke stupnjeve pismenosti. Od mlađih umirovljenika koji se odlično služe računalnim programima i društvenim mrežama do onih koji ne znaju što su društvene mreže ili kako pristupiti internetu. Na radionici će se neki od njih s tim upoznati i time unaprijediti kvalitetu života – kazala je ovom prilikom voditeljica projekta za starije osobe Nada Brnas.

Osim rada informatičke radionice i druženja korisnika s gradonačelnikom, u udruzi Sv. Jeronim Dan starijih će se obilježiti i u petak, kada će stariji u vremenu od 8.30 do 9.30 sati moći kontrolirati tlak i šećer u krvi. Od 12 do 14 sati zajedničko je druženje uz zajednički domjenak, a od 16 do 17 sati bit će organizirana radionica „Djeca i starije osobe – kako smo se igrali nekada“.

Članovi udruge Sv. Jeronim i korisnici njihovih programa, u subotu, 30. rujna, obilježit će blagdan Sv. Jeronima, a tom prigodom sudjelovat će na misi i procesiji kod župne crkve u Kaštel Gomilici, s početkom u 10.30 sati.
Na sam Dan starijih, u nedjelju, 1. listopada, u restoranu hotela Kastel u Kaštel Lukšiću, uz večeru i ples, u organizaciji udruge Lažani, starije osobe proslavit će svoj dan.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: