Površinske temperature mora diljem Dalmacije su od 20 do 22 stupnja, a s obzirom na ugodne dnevne temperature zraka, možemo kazati da ćemo do kraja tjedna iskusiti tragove babljeg ljeta. Ipak, jača promjena vremena moguća je u prvom dijelu nadolazećeg tjedna

Bližimo se kraju rujna, prvom jesenskom mjesecu. Ovogodišnji rujan pokazao je sve ono što nisu tri ljetna mjeseca; obilne oborine i niže temperature zraka od višegodišnjeg prosjeka. Osobito je na sjeveru Dalmacije palo višestruko više oborina nego je to uobičajeno u rujnu.

Do kraja mjeseca zadržat će se većinom stabilno, ali uz manje iznimke. Osobito su sljedeća dva dana mogući slabi pljuskova s grmljavinom u popodnevnim satima. Površinske temperature mora diljem Dalmacije su od 20 do 22 stupnja, a s obzirom na ugodne dnenve temperature zraka, možemo kazati da ćemo do kraja tjedna iskusiti tragove babljeg ljeta.

Ipak, jača promjena vremena moguća je u prvom dijelu nadolazećeg tjedna.

Utorak je donio djelomično sunčano vrijeme, većinom u Zagori uz promjenjivu naoblaku. Do kraja dana ponegdje može biti slabih i prolaznih pljuskova. Noću je puhala slaba bura, a danju je zapuhao slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature bile su od 8 do 14°C u Zagori i od 14 do 18°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature bile su većinom od 21 do 25°C.

Srijeda i četvrtak će biti djelomično sunčani i u većini krajeva suhi. Ipak, osobito se na jugu Dalmacije i Zagori popodne očekuju mjestimični pljuskovi s grmljavinom. Noću će puhati slaba do umjerena bura, na sjeveru Dalmacije u četvrtak pojačana. Danju većinom slab, ponegdje i umjeren vjetar sa zapada i sjeverozapada. Minimalne jutarnje temperature bile su od 7 do 13°C u Zagori i od 14 do 18°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature bile su većinom od 22 do vrlo toplih 27°C ponegdje uz obalu.

U petak će u većem dijelu Dalmacije biti sunčano, samo se na jugu Dalmacije u popodnevnim satima očekuju mjestimični slabi pljuskovi s grmljavinom. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

I dani vikenda donose stabilno vrijeme. Oba dana vikenda moći ćete u cijelosti iskoristiti za boravak na otvorenom.

Subota će biti pretežno vedra. Ujutro u kotlinama Zagore magla. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Jutarnje temperature zraka bit će u laganom padu, najviše dnevne većinom od 21 do 26°C.

Pretežno sunčano, tiho ili uz slab vjetar bit će i u nedjelju, prvog dana listopada. Ujutro u kotlinama Zagore magla, magla može biti i na otvorenom moru. Popodne u Zagori umjeren razvoj naoblake. Bit će neznatno svježije u odnosu na subotu.

Prema aktualnim prognostičkim materijalima, krajem ponedjeljka stiže nam naoblačenje kao uvod u nestabilne i hladnije dan sredinom sljedećeg tjedna.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI: