MEĐUNARODNA RADIONICA OTVARA VRATA PUBLICI
Na temelju povijesne analize i analize potreba te kroz arhitektonsko planiranje pod stručnim vodstvom, skupina od deset sudionika iz Njemačke, Španjolske, Sirije, Engleske, Portugala, Kolumbije, Italije i Hrvatske ovih dana radilo se na mogućim rješenjima za očuvanje kula Glavica i Lodi dajući im suvremenu funkciju prilagođenu kontekstu, specifičnom položaju, gradu i lokalnom stanovništvu.

Glavni cilj međunarodne radionice je izrada smjernica za inovativno i održivo korištenje kule "Glavica" u Kaštel Sućurcu i kule "Lodi" (Nehaj) u Kaštel Štafiliću.

Kontakt s lokalnom zajednicom i njihovo neposredno uključivanje u radionicu jedan je od prioriteta ovog projekta. Stoga, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na danima otvorenih vrata: 
Utorak, 26. rujna od 15-18 sati u kuli "Glavica" Kaštel Sućurac i
Srijeda, 27. rujna od 15-18 sati u kuli "Lodi" (Nehaj) Kaštel Štafilić

Posjetite kule, upoznajte se s volonterima i voditeljima radionice i njihovim radom te svojim sugestijama pridonesite uspješnoj realizaciji projekta!

A u sklopu međunarodne radionice „Revitalizacija dviju kula u Kaštelima“, Culture Hub Croatia, Grad Kaštela i European Heritage Volunteers održat će se i završna prezentacija „Primjeri dobre prakse i rezultati radionice“ i to u petak, 29. rujna u Muzeju Grada Kaštela (Nadbiskupska Palača, Gospojska Štrada 1, Kaštel Sućurac), s početkom u 18 sati. 

Volonteri će imati priliku prezentirati primjere revitalizacije baštine iz njihovih zemalja te zajednički predstaviti rezultate njihovog rada u Kaštelima.

Ako vas zanima na koji način se obnavlja porušeni perimetar citadele u Aleppu u Siriji, kako je revitaliziran Nacionalni muzej u Kolumbiji ili kako se kulturna dobra u Europi koriste na inovativan i održiv način, pridružite nam se završnoj prezentaciji. 

Organizatori radionice su: Culture Hub Croatia i Grad Kaštela u suradnji s European Heritage Volunteers


KOMENTARI: