U TZ KAŠTELA
Ove srijede, 27. rujna, s početkom u 18 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, održat će se edukacija za sve sudionike destinacije koja se bavi turizmom, a posebno za obiteljske iznajmljivače.

Na edukaciji će se govoriti o osnovnom konceptu trendova u području turizma i održivog razvoja, destinaciji kao javnom dobru te o  prepoznavanju i upotrebi resursa za postizanje održivog turizma.
Predavač je doc. dr. sc. Slađana Pavlinović Mršić; docentica na Ekonomskom fakultetu u Splitu, koja je specijalizirala na temama Turizam i okoliš, te Ekonomika okoliša. U okviru znanstvenih projekata, kao što su HNV link i ShapeTourism, docentica proučava pitanja održivog razvoja i turizma, a nastavne aktivnosti povezuje s praktičnim problemima kroz aktivnosti društveno korisnog učenja u suradnji s Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

- Razvijanjem turističkih djelatnosti destinacije, sve se jače nameće potreba prepoznavanja i zaštite prirodnih i kulturnih vrijednost, kako bi se potaknuo razvoj kvalitetnog turističkog proizvoda i dugoročno unaprijedilo upravljanje turističkom destinacijom. Održivi turistički razvoj zadovoljava potrebe turista i njihovih domaćina štiteći i unapređujući razvojne mogućnosti. Ekonomske, socijalne i estetske potrebe trebaju biti ostvarene tako da se održi kulturološki integritet, ekološki procesi, biološka raznolikost te sustavi na kojima počiva život.
Postizanje održivog turizma zahtijeva motivaciju, odlučnost i sustavan pristup. Kako dočarati načine razumijevanja ključnih tema kroz pristup zajedničkog djelovanja u cilju ostvarivanja održivosti za turizam, lokalnu zajednicu, okoliš i baštinu?

TZ grada Kaštela prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija i u suradnji s Ekonomskim fakultetom. Sveučilišta u Splitu, Turistička organizira  tri besplatna modula edukacija - stoji u najavi edukacije.


KOMENTARI: