LOŠE STANJE PROSTORA NA SOKOLANI
Sunčano vrijeme ove nedjelje izmamilo je na ulice mnogobrojne Kaštelane, a pojedinima od njih bilo i prilika da ukažu na probleme u svom mjestu i činjenicu da u gradu kronično nedostaje mjesta na kojima bi u ovakvom danima najmlađi Kaštelani mogli uživati u igri s drugom djecom.

Pedesetak roditelja i njihovih mališana okupili su se ovog nedjeljnog prijepodneva na sućuračkoj Sokolani, kako bi ukazali na nedostatak dječjih igrališta, sa ljuljačkama, toboganima i drugim sadržajima te upozorili na višegodišnje loše stanje tamošnjeg otvorenog sportskog igrališta i okolnih sadržaja.

- Posljednjih godina Kaštela bilježe demografski rast, djece je sve više, a sadržaja za njih nema. Posebno je loše stanje u Sućurcu, gdje imamo neko poluigralište na Gojači, na koje mnogi roditelji, zbog nedostatka sigurnosti ne žele voditi djecu. Na Sokolani imamo jednu ljuljačku...  Mislimo da je krajnje vrijeme da nadležni nešto poduzmu i osiguraju uređene površine sa zabavnim sadržajima. I mi smo voljni u tome sudjelovati, ali Grad se mora pokrenuti. Svi volimo prosipati parole kako su djeca naša budućnost, a u tu budućnost ništa ne ulažemo – neke su od izjava danas okupljenih roditelja, koji drže kako je upravo područje Sokolane odlično za formiranje kvalitetnog mjesta za igru djece.

Ovom prilikom ukazano je i na stanje igrališta na kojem su se odgojile brojne generacije rukometašica i rukometaša, igrali se malonogometni turniri. Branke propale, mreže iskidane, tribine u lošem stanju, a zid kojeg je nevrijeme srušilo prije nekoliko godina nesaniran.

- Klub ne može tu sam mnogo napraviti, bez potpore nadležnih. Veći dio sanacije spremni smo preuzeti na sebe, pomoć su najavili i pojedini roditelji, al bez podrške Grada, bili smo nemoćni.

Novi gradonačelnik Denis Ivanović dao nam je podršku i zeleno svijetlo te obećao i pomoć Grada kako bi igralište ponovo bilo mjesto na kojem  će budući veliki sportaši pa i budući olimpijci, započinjati svoje sportske karijere. Ovo je igralište Sućurcu i Kaštelima potrebno, moramo osigurati prostor da djeca imaju nešto zbog čega će se pomaknuti od kompjutera i fotelja pred malim ekranima. Naravno, punu podršku dajemo i zahtjevima roditelja ove male djece, kojima moramo osigurati mjesto za igru pod suncem kaštelanskog neba – komentirao je događanja čelnik ženskog rukometnog kluba Marina Kaštela, Jozo Lijić.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI: