OSTAO BEZ POSLA    
Neugodna informacija zatekla je u utorak pred kraj radnog vremena, djelatnike Gradske uprave Kaštela, prema kojoj je njihov kolega, komunalni redar Petar Penga svoj posao godinama radio bez odgovarajuće srednjoškolske diplome.

Ova informacija rezultat je provjere od strane gradske upravne službe, provedenoj po naputku Ministarstva uprave kojim su od jedinica lokalne samouprave tražili provjeru vjerodostojnosti isprava o stupnju obrazovanja zaposlenika. Pri provjeri u kaštelanskoj Gradskoj upravi utvrđeno je da svjedodžbu srednje Prometne škole u Splitu, na osnovu koje je Penga dobio posao komunalnog redara, navedena srednja škola nije izdala.

- Naša pravna služba proteklih je dana provjeravala sve diplome zaposlenih u Gradskoj upravi. Prilikom provjere, došli smo do saznanja da jedan djelatnik, koji je zaposlen na mjestu komunalnog redara, ima svjedodžbu koja kao takva ne postoji u evidenciji obrazovne ustanove. Sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima, automatizmom je prestao radni odnos s danom saznanja.
Svi moramo poštovati zakone ako želimo uređeno društvo, a znamo da je obrazovanje temelj svakog uređenog društva. Gradska uprava postoji upravo zbog toga da bude na raspolaganju svim građanima i izuzetno nam je važno da stanovnici Grada Kaštela imaju povjerenja u nas – službeno nam je odgovorio gradonačelnik Denis Ivanović.

Prema navedenom, Petru Pengi otkaz radnog odnosa u Gradskoj upravi , stupio je na snagu u srijedu ujutro.

Ova nova saznanja o postupanjima Petra Penge mogla bi, osim otkaza na radnom mjestu, donijeti i određene promjene u njegovom političkom statusu, jer je poznato da je godinama bio jedan od vodećih HDZ-ovih kadrova u Kaštelima te je danas član temeljnog ogranka HDZ-a u Radunu i član Gradskog odbora HDZ-a Kaštela.

- Iznenađen sam ovom informacijom i nemam dovoljno podataka o cijelom slučaju. Ukoliko se potvrdi činjenično stanje, jasno da će Gradski odbor donijeti odluke sukladno težini samog prekršaja i osuditi postupak ukoliko se navodi pokažu istinitima – komentirao je događanja predsjednik HDZ-a Kaštela, Ivan Udovičič.

Što o svemu ima kazati Petar Penga, do zaključka ovog teksta, nismo uspjeli doznati, nije bio dostupan.


KOMENTARI: