USKORO POČETAK  RADOVA
Južno od Osnovne škole Knez Trpimir u Gomilici, na parceli uz Cestu dr. Franje Tuđmana gradit će se parkiralište sa 50 parkirnih mjesta. Sve je spremno za početak radova koji bi trebali trajati tjedan dana. Već je vidljivo da je srušen ogradni zid, ali zbog vremenskih neprilika i terena koji je natopljen kišom, radovi će se nastaviti čim vrijeme dozvoli.

-Na zahtjev roditelja čija djeca idu u O.Š. Kenz Trpimir te odlukom struke kao najprihvatljivijeg rješenja, Grad Kaštela kreće s radovima izgradnje parkirališta na površini od 810 četvornih metara, kako bi se olakšao pristup školi u Gomilici. Uz parking će biti i nogostup, a riješit će se i oborinska odvodnja s parkinga. Vrijednost investicije je 130 tisuća kuna – kazala nam je pročelnica za komunalu, Marija Pelivan.

Izgradnja parkinga trebala bi olakšati pristup školi do koje je jako teško doći automobilima, posebice kada je loše vrijeme. Ipak najviše muke pri takvom vremenu ima vozač školskog autobusa koji se često ne može parkirati ispred škole koja ima 876 učenika raspoređenih u tri smjene te 72 djelatnika.

-Novi parking bit će djelomično rješenje za našu školu, s obzirom na broj roditelja koji dolaze po djecu, ali za sve one koji imaju prometnu kulturu, pristup školi će biti lakši - kazao nam je ravnatelj škole Zoran  Blažević i dodao da će i dalje biti bitka na skalama škole jer je roditeljima najdraže parkirati što bliže školskim vratima. To se pokazalo i nakon što je pristupna cesta do škole pretvorena u jednosmjernu.

Prometni čep koji stvaraju automobili ispred škole, velika su opasnost za djecu jer se često moraju probijati između njih kako bi došli do nogostupa kojeg imaju tek uz Cestu dr. F. Tuđmana. Hoće li novi nogostup i parking poboljšati barem djelomično svakodnevne gužve ispred škole, preostaje nam vidjeti jer bi novi parking mogao zapeti za oko svima onima koji žele „na brzinu“ do trgovine koja se nalazi preko puta ili do ambulante, a kako se nalazi uz glavnu cestu, parkirno mjesto mi mogli zauzeti kamioni i autobusi.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: