hren

LUKA ČEKA  NOVI NATJEČAJ I GRAĐEVINSKU DOZVOLU
Početak rekonstrukcije i gradnje  luke javnog prometa u Kaštel Starom, iako je, prema prethodnim najavama, trebao već  krenuti u realizaciju, još uvijek  je na čekanju.

- Grad Kaštela, prema sporazumu s Lučkom upravom Splitsko-dalmatinske županije, još u drugom dijelu prošle godine ishodio je pravomoćnu lokacijsku dozvolu i sve posebne uvjete i sada je na Lučkoj upravi da izradi glavni projekt i ishodi građevinsku dozvolu, nakon čega bi trebali uslijediti radovi na luci u Kaštel Starom – kazala nam je pročelnica za komunalno gospodarstvo, Marija Pelivan.

Gdje je zapelo i u kojoj je fazi izrada dokumentacije u Lučkoj upravi, nemamo informacije, no neslužbeno doznajemo kako je objavljeni natječaj za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i uređenje luke otvorene za javni promet Kaštel Stari - 1. i 2. faza izgradnje, poništen te se treba raspisati novi,  a iste neslužbene informacije govore da je problem nastao u dokumentaciji vezanoj za geotehničke radove na ispitivanju morskog dijela obuhvata.

Unatoč nepredviđenoj odgodi, u Gradu se nadaju da će natječaj biti uskoro raspisan, ishođena građevinska dozvola te da će radovi krenuti za nekoliko mjeseci.

Podsjetimo, izgradnjom luke otvorene za javni promet  predviđena su 162 veza za prihvat nautičkih i komunalnih plovila te za prihvat plovila u tranzitu. U projekt ulazi rekonstrukcija i uređenje obalnog pojasa jezgre Kaštel Starog, uz prometnicu Obala kralja Tomislava, od Vinalka do kaštela Celio Cega, koje obuhvaća nasipanje morske površine, izgradnju obalnog zida, izgradnju pločnika te uređenje površine za ugostiteljske terase, pojasa zelenila i šetnice uz more.
Isto tako, obuhvaća izgradnju sekundarnog lukobrana duljine 40 metara i platoa površine 400 metara četvornih, dogradnju i proširenje primarnog lukobrana konstrukcijom duljine oko 53 metra te izgradnju pet gatova na stupovima. Površina zahvata na kopnu iznosit će nešto više od 10 tisuća metara četvornih, dok će se istim zahvatom nasuti oko 7 tisuća metara četvornih mora.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij