hren
 

ZA MEĐUGRADSKE AUTOBUSE
Na dijelu brze ceste D8, od Kaštel Gomilice do Kaštel Starog, nedavno je „osvanulo“ nekoliko iscrtanih autobusni stajališta zbog čega su se pojedini sugrađani ponadali kako će ovom cestom uskoro prometovati neka od lokalnih autobusnih linija, no za sve njih malo razočaranje, stajališta se u ovom trenutku uređuju zbog mogućnosti zaustavljanja autobusa na međugradskim linijama, dok se neka nova lokalna linija nazire tek u budućnosti.

- Na cesti D8, od Kaštel Gomilice do Kaštel Starog ucrtana su ugibališta, a još preostaje urediti ugibališta u Kaštel Sućurcu, Kaštel Novom i Kaštel Štafiliću. Ugibališta su ucrtana ili će biti ucrtana i uređena gdje je postojala mogućnost prelaska ove ceste, kako bi građanima omogućili mjesta za ukrcaj i iskrcaj, u i iz autobusa, ali isključivo uz sve sigurnosne uvjete.
O ugibalištima smo postigli dogovor s Hrvatskim cestama, pri čemu je Grad Kaštela naručitelj, a Hrvatske ceste investitor istih – kazala je o trenutnoj situaciji pročelnica za komunalu Marija Pelivan.

Antonio Bartulović, iz Odsjeka  za izgradnju i održavanje Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, naglasio nam je kako, osim određivanja i označavanje stajališta, ovaj postupak zahtjeva i elaborat i projekt, suglasnosti i dozvole, među njima i suglasnost MUP- a.
No, kako je kazao, ovime su stvoreni preduvjeti za zaustavljanja autobusa koji prolaze kroz Kaštela jer primjerice do sada putnici iz Šibenika do Splita nisu mogli kupiti kartu do Kaštela ili se iskrcati u Kaštelima, upravo zbog nepostojanja adekvatnih stajališta ili ugibališta. Ako se sve posloži, dobiju potrebne dozvole, određeni prijevoznici u svojim rutama imat će ucrtana i Kaštela.

Kad je u pitanju uvođenje lokalne autobusne linije, koja bi prometovala magistralom, naveo je Bartulović, potrebno je utvrditi stvarne potrebe, razgovarati s nadležnima u Prometu, urediti dokumentaciju i postići eventualne dogovore.
Hoće li se to realizirati ovisit će o različitim čimbenicima, no u Gradu su zaključili kako će učiniti sve da se građanima, u skladu s potrebama, izađe u susret.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij