HUMANITARNA AKCIJA U ORGANIZACIJI VETERANA NK GOŠK
Na terenima S.C."Jure Bakotić" u Kaštel Gomilici ove subote održan je humanitarni turnir za pomoć obitelji Janković u liječenju njihovog desetogodišnjeg sina Tonija koji boluje od teške bolesti te za nastavak liječenja jer početkom listopada mora ići u Zürich u Švicarskoj. U akciji je prikupljeno oko 80 tisuća kuna.

Veliki broj roditelja i njihove djece, njih preko tisuću, sudjelovalo je u ovoj humanitarnoj akciji koju su organizirali veterani NK Goška. Cijelo popodne, počevši u 14 sati, na terenima S. C. „Jure Bakotić“ , su se izmjenjivale nogometne ekipe sve do večernjih sati. U prvom dijelu turnira su sudjelovala djeca Gošk-a, godišta 2007., 2008. i 2009., kojima pripada i Toni. Potom su zaigrali i veterani "HNK Jadran" Kaštel Sućurac, "MNK Croatia" Blizna, ekipa "Livanjske zajednice" Kaštela i "Firule" Split te prekaljeni veterani Goška kao i ekipa roditelja djece GOŠK-a.

Roditelji nisu samo sudjelovali u turniru kao igrači već i pri organizaciji turnira uz veterane GOŠK-a gdje su mame ispekle kolače koji su se prodavali uz ostalu hranu i piće po popularnim cijenama. Organizatori su postavili i kutiju u koju se prikupljao novac za obitelj Janković, a tom prilikom prikupljeno je oko 80 tisuća kuna.

Dodajmo kako su se iz sata u sat izmjenjivali roditelji koji su pratili turnir i koji su željeli doprinijeti ovoj humanitarnoj akciji na kojoj su sudjelovali i roditelji svih generacija čija su djeca članovi kluba ili idu u OŠ Knez Trpimir u koju ide i Toni. Svoj doprinos dali su i prvotimci i članovi uprave NK GOŠK.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: