RIVU OKUPIRALE KOZE, AUTOMATICI...
Tradicionalni susret Tomos motora, kojega već devetu godinu za redom organizira OMK Adria, ove je nedjelje na sućuračkoj rivi, unatoč kiši koja je prijetila, okupio više desetaka vlasnika motora izašlih posljednjih nekoliko desetljeća iz te poznate slovenske tvornice u, ali i mnogobrojne znatiželjnike koji su ih sa zanimanjem razgledavali, posebice one nešto starije modele. 

Ponosni vlasnici svoje Tomose dovezli su ne samo iz Kaštela, već i iz Zadra, Solina,Trogira, Splita, Bola na Brača, pa se okupilo dvadesetak različitih motora, popularnih automatika, četvera, koza, kao i različitih prerada, od kojih neke i za utrke, a među najstarijima bio je onaj iz 1971. godine Ive Cilaša iz Zadra.

Iako je većina pristiglih motora bila u voznom stanju, neki su iskoristili ovu priliku i kako bi na svojim ljubimcima uz pomoć prijatelja napravili sitne popravke i dodatno ih „ušminkali“, a organizatori ovog susreta sve njih poveli su i u kratku vožnju kroz centar Sućurca.

Jedan od onih koji je privukao pažnju šetača ali i sudionika,  bio je svjetloplavi APN 4 iz 1973. kojim se iz Splita dovezao zaljubljenik u motore Milan Čorić, koji u svojoj garaži, otkrio nam je, čuva još i MZ-a 150 S i MZ Trophya istih godina, ali i nešto novijeg Suzukyja.

A da bi druženje zaljubljenika u Tomose proteklo što zanimljivije, održano je i natjecanje u vožnji spretnosti između čunjeva te ono u sporoj vožnji, a najuspješniji su bili Zlatko Brizić iz Bola, odnosno Frane Čapkun iz Konjskoga, kojima se pripale i simbolične nagrade, među ostalim i dvije litre dvotaktola, koje će im zasigurno dobro doći.

Foto: Ante MajićKOMENTARI: