POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE
U ponedjeljak, 4. rujna, nešto manje od tri tisuće osnovaca i oko 470 srednjoškolaca, sjest će u školske klupe četiri osnovne i jedne srednje škole u Kaštelima i tako započeti novu nastavnu godinu. Jedino učenici osnovne škole Ostrog svoje će praznike produljiti za još sedam dana jer se zbog određenih građevinskih radova u školi, početak nastave odgađa za jedan tjedan.

Prema riječima ravnateljice Silvane Maganjić u školi Ostrog polovinom srpnja započeli su radovi na sanaciji i uređenju sanitarnih čvorova, svih osim onih koji pripadaju dvorani, no radovi su se nepredviđeno produljili te sanitarni čvorovi još nisu u funkciji.
Nepredviđeno produljenje roka izvođenja radova, prema direktnim saznanjima sa terena, uglavnom idu na teret izvođača radova, koji nisu pokazali razumijevanje potrebe da djeca na vrijeme započnu sa školskom godinom.
Radi se o projektu, koji s PDV-om, vrijedi 380 tisuća kuna, a financiran je u najvećem dijelu sredstvima Županije te manjim dijelom Grada Kaštela.
Ravnateljica Maganjić kazala je kako će nastojati da se pet dana zakašnjenja nadoknadi kroz redovnu nastavu pa djeca neće, kao što se neki pribojavaju, imati kraće zimske ili proljetne praznike.

U školi Bijaći u Kaštel Novom, u klupe ćeu ponedjeljak sjesti oko 750 učenika, među kojima je i stotinjak prvaša, a sličan broj učenika, među njima i prvašića, krenut će u ponedjeljak na nastavu i u školi Prof. Filip Lukas u Kaštel Starom.
Škola Knez Mislav u Kaštel Sućurcu otvorit će svoja vrata za 550 učenika, među njima i sedamdesetak onih kojima će to biti prvi susret sa školom, a školu Kneza Trpimira u Kaštel Gomilici u ponedjeljak će napuniti nešto manje od 900 učenika, od kojih će njih 120 po pvi put sjesti u školske klupe.
Po prvi put u školske klupe sjest će  i jedan učenik u Prgometu i četiri učenika u Lećevici, područnim školama kaštelanskih škola Prof. Filip Lukas i Ostrog, gdje nastava za njih i ostale malobrojne učenike također započinje u ponedjeljak.

Napomenimo, nastavna godina počinje 4. rujna 2017., a završava 15. lipnja 2018. Te je podijeljena na dva polugodišta.
Prvo polugodište traje od 4. rujna do 22. prosinca,  a drugo polugodište traje od 15. siječnja do 15. lipnja,dok za učenike završnih razreda srednje škole traje do 22. svibnja.
Zimski odmor tako traje od 27. prosinca do 12. siječnja, dok proljetni odmor učenika počinje 29. ožujka, a završava 6. travnja, nakon čega nastava počinje 9. travnja.


KOMENTARI: