ODGOVORI IVANA ČAGLJA
Kada će na dio Sadina stići javna rasvjeta te zašto u đardinu u Kaštel Novom ne postoji street workout, pitanja su čitatelja prostigla na Portalovu adresu, a na njih je odgovorio upravitelj Vlastitog pogona, Ivan Čagalj.

- Zanima me zbog čega se omogućila mramorna klupa za starije da mogu igrat na karte u đardinu u Kaštel Novom, a za nas mlade se ne može ni na jednoj od četiri površine napraviti šipke za street workout, odnosno za trening, kao što postoje na Palaceu?  Mi u Novom nemamo gdje.   

Prostor za street workout nije predviđen u đardinu u Kaštel Novome jer nije primjeren prostoru. Đardin je gradski park u kojem na zelenoj površini nije predviđen takav sadržaj jer se radi o relativno malom prostoru koji je jedinstvena zelena oaza uz more.  

- Zbog čega nema javne rasvjete u dijelu ulice Put Sadina u Kaštel Noviom, a već 6 godina tražimo i davali smo zahtjev pismeno, a iznad nas je prošle godine napravljena vila i dovedeno je sedam stupova i sve svjetli. Uredno plaćam komunalije.Uvjek je priča nakon izbora će.....? .

Iz pitanja procjenjujemo da je riječ o krajnjem zapadnom dijelu ulice oko bivše željezničke postaje Sadine. Na tom prostoru trenutno ne postoji tehnička  mogućnost priključenja jer je najbliži priključak javne rasvjete  udaljen više od jednog  kilometra od tih kuća.   
Drugo tehničko rješenje je ugradnja novih brojila javne rasvjete na tom dijelu naselja i to najmanje dva brojila adekvatne snage kako bi se rasvijetlio prostor sjeverno i južno od željezničke pruge jer vodovi javne rasvjete ne smiju prelaziti koridor pruge. Molimo građane da se jave u svoj  Mjesni odbor Rudine   kako bi nadležni mjesni odbor  taj dio naselja  trebao predložiti kao prioritet komunalne izgradnje u  slijedećoj godini.  
Rasvjeta  do i oko privatne kuće za odmor nema veze s  gradskom javnom rasvjetom.


KOMENTARI: