U NADLEŽNOSTI LUČKE KAPETANIJE
Među pitanjima, prijedlozima i sugestijama čitatelja,  koja stižu na adresu Portala grada Kaštela, ovih se dana našlo i pitanje nasukanog tanka na jednoj od plaža u Kaštel Štafiliću, pri čemu se naš čitatelj upitao poduzima li se nešto kako bi se tank uklonio.

- U Kaštel Štafiliću, na plaži "Crvena Zemlja" nasukan je nekakav veliki hrđavi tank pa me zanima kako se uopće pojavio tu i postoji li plan i namjera da se taj tank ukloni – napisao je čitatelj.

Njegovo pitanje proslijedili smo u Upravni odjel za komunalnu djelatnost Grada Kaštela, a pročelnica Marija Pelivan nam je kazala kako su komunalni redari bili na terenu, a Lučka kapetanija, u čijoj je nadležnosti ovaj problem, upozorena je prije dva mjeseca i od strane građana, a ponovno im je iz Grada upućeno pitanje o uklanjanju.

- Prije dva mjeseca službi 112 i lučkom kapetanu naš sugrađanin, čije podatke imamo, prijavio je nasukani tank u plićaku u Kaštel Štafiliću, istočno od baze Divulje. Do danas nije ništa poduzeto. Budući da se radi o pomorskom dobru u nadležnosti Lučke kapetanije, a kako prijeti opasnost od onečišćenja mora molimo hitnu intervenciju – napisala je između ostalog, pročelnica Marija Pelivan u svojoj komunikaciji s lučkim kapetanom.

Kako nismo uspjeli stupiti u kontakt s Lučkom kapetanijom u Kaštelima, ostali smo uskraćeni za odgovor zbog čega se još nije i kada će se tank ukloniti.
Uostalom odgovor i nije važan, važno je da netko od naležnih hitno reagira.


KOMENTARI: