KUŠANJE JELA OD DIVLJAČI, SUSRET S PRIJATELJIMA I UŽIVANJE U GLAZBI
Više od sto kilograma divljači pripremljeno je i u rekordnom vremenu podijeljeno, na lovačkoj fešti koja se sinoć održala ispred dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Vrhunski toć od divljači s makarunima, kobasice i rižot od divljači bili su dovoljan razlog da brojno domaće stanovništvo, ali i mnogobrojni turisti pohrle na lušićko brce, a kako je svako dobro jelo poželjno zaliti kapljicom vina ili pića po izboru, organizatorima je u susret izašao i susjedni kafić Brokva koji je prodavao pića po popularnim cijenama. Kada se uz sve to spoje i vrući glazbeni ritmovi provjerene splitske grupe XXS malo tko je rano otišao kući.

Najzanimljiviji dio večeri bila je lutrija koja se mogla kupiti po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sam vrijedni predsjednik lovačke udruge „Kaštilac“ Lovre Tomaš animirao je sve prisutne i tako prodao skoro pa sve listiće koji su ušli u bubanj za nagrade. Među zanimljivim nagrada našla se futrola za pušku, uljepšavanje psa, zec, fazani,bene i jarebice te glavna nagrada divlja svinja ili kako bi rekli po našu vepar, kojega je kući ponijela Tonka Govorušić. Vinjeta za lov na Matejanjčevu bila je također jedna od nagrada ali samo kao interna zafrkancija članova društva.

Lovačka udruga „Kaštilac“ iz Kaštel Lukšića, Udruga „Miljenko i Dobrila“, mjesni odbor Kaštel Lukšić te ribiči PŠD „Galeb“, zajedničkim snagama organizirali su ovu feštu kojom su htjeli počastiti hranom i zabavom svoje sugrađane i sve inozemne posjetitelje, te na neki način zaokružiti zabavna zbivanjima ovoga ljeta.

Uz veliki trud svih navedenih i volontera koji su pripomogli u organizaciji na sve moguće načine možemo reći da je fešta uspjela, rekao nam je predsjednik udruge „Miljenko i Dobrila“ Patrik Grgurić, te naglasio da će i iduće godine nastaviti ovaj trend koji ne bi bio moguć bez sponzora događaja, a to su Cemex, Ribola, Tommy, Zračna luka Split-Kaštela, Hvidr-a, Caffe bar Brokva, mesnica Tangar, tiskara Adria Screen, caffe bar Queen te medijskog pokrovitelja Portala grada Kaštela.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: