hren
 

DAN SJEĆANJA
Europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, čelni ljudi Grada Kaštela i kaštelanskog Gradskog vijeća, obilježili su polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred Kevinom jamom u Radošiću, a ovaj su dan posjetom ovom mjestu obilježili i članovi kaštelanskog te županijskog HSP-a.

Europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava se u mnogim zemljama članicama EU, a cilj mu je potaknuti  na promišljanje o pitanjima domovinske povijesti i njenog očuvanja.
Uz predstavnike Grada, na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem te predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Udovičićem, ovom obilježavanju su se pridružili i predstavnici kaštelanskog HDZ-a.

HSP-ovci,  među kojima i predsjednik kaštelanske podružnice Ante Komljen te Ivica Vladava i Grgo Jelavić Mitrović, predsjednik i tajnik ŽV HSP Spitsko dalmatinske županije, osim pred Kevinom jamom, cvijeće i svijeće položili su i u spomen obilježju na Malačkoj.

HSP Kaštela prije 25 godina pokrenuo je inicijativu za dostojno obilježavanje Kevine jame te radio na primjerenom uređenju, a njihova zadnja inicijativa odnosi se na projekt osvjetljavanja ovog područja sustavom solarne rasvjete, koji je u pripremi.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij