U podne su počele e-prijave za upis u srednje škole u jesenskom roku. U školama je ostalo slobodno više od 6 tisuća mjesta, dovoljno za sve koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom roku.

U jesenskom roku svaki se kandidat može prijaviti za šest programa srednjih škola, ovisno o tome gdje ima slobodnih mjesta. E prijave su počele, zasad sve protječe bez zastoja i bez problema, kažu u Carnetu.

Ima dovoljno mjesta, više od 6000 za sve osmaše koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom roku. Mjesta je većinom ostalo u strukovnim i obrtničkim školama i to za deficitarna zanimanja, u privatnim školama.

U tim školama se nadaju da će učenici izabrati neki od deficiratnih programa kako se zanimanja potut stolara, tesara, mesara ne bi ugasila - mjesta ima, radnici se traže ali interes je godinama slab.

Prijave traju do 28. kolovoza, ali prijave za programe sa ranijim rokom prijave, dakle koje imaju dodatne provjere traju sutra do ponoć, pa pripazite na to, savjetuje Ante Babačić, voditelj postupka upisa u Carnetu. Dodatne provjere se održavaju 23. i 24. kolovoza.

Valja pripraziti i na rokove za upis jer su puno kraći nego onih na ljetnom roku.

Babačić je napomenuo i da postoji naknadni rok za upis, odvija se nakon ljetnog i jesenskog roka i se odnosi na učenike koji se iz nekog razloga nisu upisali u niti jednu školu.

Izvor: HRT.hr


KOMENTARI: