RADIONICE, EDUKACIJE, IZLOŽBE, PERFOMANSI
Umjetnički projekt pod nazivom Festivalčić IDEA, koji su pokrenuli vizualni umjetnici Kaštela, održavat će se od 21. do 24. kolovoza u Podvorju i kuli na Glavici u Kaštel Sućurcu. Kao što su organizatori naveli, riječ je o manifestaciji umjetničkog stvaranja i izražavanja, kojoj je cilj stvaranje zone susreta između publike i umjetnika kroz radionice, izložbe, predstave i edukacije.

U ponedjeljak 21. kolovoza na rasporedu festivala je radionica filmskog scenarija, radionica Kazališni kutak te radionica 3D ilustracije.
Sve tri radionice započet će u 18 sati.

U utorak, 22. kolovoza, također s početkom u 18 sati, održat će se radionica Filmski scenarij, radionica Kazališni kutak te radionica Pričopričalica.

Srijeda, 23. kolovoza, rezervirana je za edukaciju o filmu, autorice Valentine Batalić, s predavanjem pod nazivom “Sad to vidiš, sad to ne vidiš”. Predavanje je u 20 sati u Nadbiskupskoj palači u Podvorju.
U isto vrijeme u kuli na Glavici, perspektivna mlada autorica Nina Kamenjarin,  izvesti će performans "SHAVE OFF".
Unutar ovoga projekta, u 21 sat, u Podvorju,  izložbom “Odluka kneza Mislava”, predstavit će se mlada umjetnica Ivana Miolin.

Posljednjieg dana festivalčića IDEA, u četvrtak, 24.kolovoza, Monika Vuco, koja u projektu vodi dramske radionice za djecu  te Aneta Matulić upriličit će u prostoru Nadbiskupske palače  javno čitanje priča na starosplitskom dijalektu, Libar Marka Uvodića Splićanina.
Svojom trećom samostalnom izložbom „Altamira“, u 20 sati,  u kuli na Glavici, Kaštelanima će se predstavit Luka Radica.
„Poezija u pratnji gitare“, naziv je događanja na kojem će glazbenik i spisatelj Ivan Luketić, u 21sat u Podvorju , počastiti publiku i sudionike Festivalčića IDEA.


KOMENTARI: