SUBOTNJA DOGAĐANJA
Ove subote, 19. kolovoza, Kaštelani će imati priliku uživati u večeri tradicionalne irske glazbe, a poklonici folklornog izričaja Zagore posjetiti Festival ojkavice na Jurića lokvi u Bogdanovićima.

U 21 sat, ispred Zadruge u Kaštel Starom, nastupit će grupa Ciotog, koju su Kaštelani imali priliku upoznati u programima Kaštelanskog ljeta i u godinama ranije.

Tako će i ove godine zainteresirani imati priliku zabaviti se uz instrumentalno plesne forme irskih pjesama iz njihovog repertoara, koji izvode na engleskom i gaelic, odnosno, staroirskom jeziku.

Ovogodišnji Festival ojkavice u Bogdanovićima, a koji organizira udruga ˝Ajmo zapivat˝, započinje u 19.30 sati, pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i grada Kaštela.

Uz Jurića lokvu, i ove će se godine okupiti brojni poklonici ovoga prastarog ilirskog i prailirskog pjevanja s područja antičke Dalmacije, a među njima i najmlađi čuvari baštine.

Očuvanje tradicije i narodnih običaja Dalmatinske zagore jedan su od ciljeva ovog događanja, a uz to će gostima biti ponuđena dobra spiza i kapljicu domaćeg vina pa se svi nadaju još jednoj uspješnoj i zabavnoj večeri.


KOMENTARI: