SEDMO SEZONSKO ISPITIVANJE
Sedmo uzorkovanje mora ove sezone, obavljeno ovog ponedjeljka, pokazalo je da je kakvoća mora na osam službenih plaža u Kaštelima izvrsna, na dvije plaže dobra, a na jednoj od plaža zadovoljavajuća.

Uzorkovanje koje je obavljeno po sunčanom vremenu, s umjerenim jugoistočnim vjetrom, pokazalo je izvrstan rezultat na Gojači u Sućurcu, Kampu i Torcu u Gomilici, Baletnoj školi u Kambelovcu, Poštanskom u Lukšiću, Palaceu u Starom te Gabinama i Resniku u Štafiliću.
Dobra kakvoća bila je na lukšićkim plažama Šoulavy i Miljenko i Dobrila, dok je zadovoljavajuću ocjenu dobila plaža Đardin u Kaštel Starom.
Ova plaža ocjenu zadovoljavajuće dobila je i na uzorkovanju i ispitivanju mora prije dva tjedna pa je očito da se u njenoj blizini trenutno nalazi neki od izvora manjeg onečišćenja.
Inače plaža Đardin pri pet uzorkovanja mora, od svibnja do kraja srpnja, imala je izvrsnu kakvoću mora.

U svih sedam dosadašnjih uzorkovanja ovog ljeta, ocjenu izvrsno pri svim ispitivanjima, dobile su plaže Resnik, Gabine, Palace, Poštanski i Baletna škola. Plaže  Mljenko i Dobrila te Šoulavy, koje su ovog tjedna ponijele oznaku dobro, u prethodnim ispitivanjima imale su izvrsnu kakvoću mora, a more na Gojači bilo je zadovoljavajuće samo na prvom uzorkovanju u svibnju, dok je more u ostalim ispitivanjima bilo izvrsno.
Plaža Kamp također je na šest uzorkovanja pokazala izvrsnu kakvoću mora, a jednom zadovoljavajuću, dok je na plaži Torac more jednom bilo zadovoljavajuće, jednom dobro i pet puta izvrsno.


KOMENTARI: