U KAŠTELANSKIM ŽUPAMA
U utorak su dijem svijeta katolički vjernici slavili dan kada je Djevica  Marija uznesena na nebo dušom i tijelom. Moleći se i zavjetujući Majci Božjoj, dio kaštelanskih vjernika pohodio je u noći s ponedjeljka i utorka svetište Gospe Sinjske u Sinju, a dio vjernika ovaj je blagdan obilježilo unutar svojih župa i svetišta u Kaštelima.

Župljani Kaštel Novog još su u večernjim satima ponedjeljka, noseći Gospinu sliku, u procesiji prevalili put dug nekoliko kilometara, do prasvetišta Gospe Stomorije.
U crkvi Gospe Stomorije i župnoj crkvi na sam blagdan odžalo se nekoliko misa, a vjernici su u procesiji molili i u samom prasvetištu.

U ponedjeljak navečer  i vjernici Kaštel Sućurca, u procesiji s Gospinim likom, hodočastili su u svetište Gospe na Hladi, gdje je također na sam blagdan, održano nekoliko misa.
Svečano je bilo i u Kaštel Lukšiću, gdje je procesijom i misama obilježen jedan od najvećih blagdana Majke Božje.

I u ostalim kaštelanskim župama, ovog se dana zahvalilo Gospi na svim darovima kojima dariva i na milošću koju ukazuje svojim vjernicima te molilo za svoje obitelji, zdravlje i za sve one kojima je Gospina milost potrebna.

Foto: Sanja Acalija, Ivana Topić i Luka Ištuk


KOMENTARI: