KAD SE SPOJE AMBIJENT, ZABAVA I PROJEKT 3 PI
Unatoč vjetru, valovima i ponekoj kapi kiše, u subotu je na plaži Dračić u Kaštel Štafiliću, uspješno završeno prvenstvo svita u bacanju žabica, koje je nakon dvogodišnje pauze, organizirao „Projekt 3 Pi“,  a titula najboljeg, zahvaljujući spretnosti Vicenca Tarabene, ostala je u Kaštel Štafiliću.

- Totalno sam doša nepripremljen. Konkurencija je bila vrlo jaka, bilo je tu natjecatelja koji se već neko vrime pripremaju za natjecanje pa je moja pobjeda iznenadila i mene samog. Al namistilo se tu dosta toga, malo vitar, poneki val i puno sriće. Od disciplina bila mi je najteža ova posljednja, „iz kornera“, nisam je uspješno odradija, ali, na sreću, to nije bilo presudno za pobjedu. Najlakša je ipak bila ona koju su nazvali „šuc“, jer to je bilo baci svom forcon pa ako je, je – s osmijehom je na kraju natjecanja kazao Tarabene.

A ove godine na prvenstvo svita prijavilo se 42 natjecatelja iz Kaštela i okolnih mjesta, a među njima najmlađi je bio 5-godišnji Toma Rabadan.

Nakon kvalifikacijskih ogleda, u finale prvenstva plasiralo se deset najspretnijih i najsretnijih, najmlađi finalist Nikola Mamut, Kuzma Topić, Tonči Stančin, Ivo Tadin, Tonči Kljaković Šantić, Joško Metličić, Rami Assaf, Stipe Gradski, Vice Tarabene i Ante Marić Akuža, koji je branio titulu najboljeg s prošlog prvenstva.

U finalu su se natjecatelji borili u sedam disciplina, a sve uz navijanje i podršku mnogobrojne publike, koja je najbolje bravure nagrađivala gromkim aplauzom i skandiranjem.

Finalisti su za završni dio natjecanja dobili i posebno dizajnirane narukvice koje im je predala Željana Smoje, koja je narukvice za ovu priliku i izradila.

Discipline su i ove godine bile zanimljive, uz „iz kornera“ i „šuc“, koje je pobjednik spomenuo, našle su se tu discipline „staza“, „niska žabica“, „preskok“, „ambidekstar“ i „žabica na kvadrat“, a novi prvak svita, Vicenco Tarabene, uspješno je odradio njih četiri.

Za većinu disciplina natjecatelji su sami birali kamenčiće, dok su disciplinu „na kvadrat“ odradili staklenim žabicama koje im je sponzorirao M-Art.

- Vrime je bilo malo zeznutije, al ne slučajno, mi smo naručili takvo vrime, jer stalno hoćemo malo im otežat i zagorčat, al oni se ne daju. Ambijent i teren odlični, atmosfera super, svi smo se dobro zabavili, bez obzira na generacijske razlike, publika je, kako se vidilo, uživala. Ispunjen je glavni cilj cijelog događanja, a to je dobra zabava i vesela, opuštena atmosfera – zaključio je ovogodišnje prvenstvo svita u žabicama Marinko Kljaić, koji je uz Hrvoja Svalinu i Marijana Dželaliju, utemeljitelj i organizator ovog događanja.

Organizatori su, odmah po završetku ovog prvenstva, pozvali sve da započnu s pripremama za prvenstvo slijedeće godine, uz konstataciju kroz smijeh „kamen ima tendenciju, kad ga baciš, da padne. Ovdje kamen prije pada odskakuje i to je poseban osjećaj, isprobajte...“

Svakako treba spomenuti i da je novom prvaku svita pripao poseban trofej, djelo  Mislava Katalinića.

Cijeli program na Dračiću upotpunio je Josip Škiljo, komičar u Studiju Smijeha Split, koji je uspješno držao voditeljsku palicu tijekom cijelo poslijepodneva.

Foto: Ivana Topić

 

 


KOMENTARI: