hren
 

RIBARSKA U LUKŠIĆU
Lukšićko brce u petak se navečer, osim zbog visokih temperatura, užarilo i od dobrih vibracija, vesele glazbe, rasplesanih gostiju te vatre s gradela, koji su bili kolorit ovogodišnje ribarske fešte ŠRD Galeb.

Ribiči Galeba pobrinuli su se da na ovoj fešti ništa ne nedostaje pa su tako pripremali čak sedam različitih jela, tunjevinu i srdele s gradela, frigane kozice i gavune, crni rižot, bili rižot od plodova mora te dagnje.
Da je spiza bila odlična govori i stalna gužva koja je vladala pred pultom s hranom. I količina hrane nije bila upitna pa su u tijeku noći, organizatori donijeli odluku da sve što je preostalo u tečama podijele zainteresiranima, odnosno bude besplatno.

Na improviziranom plesnom podiju ispred dvorca Vitturi stalno je bilo živo, a posebno su u plesu uživali strani turisti, prvenstveno gosti iz Poljske, za koje se grupa Barbarosa pobrinula da plešu i uz poljsku popularnu glazbu.
Zanimanje gostiju bilo je i za lutriju, u kojoj je nagrada bila 7 kg lubina, a iako su se svi nadali, posebno gosti, ovog vikenda pogostiti prijatelje ovom kvalitetnom ribom, to će poći za rukom jednom od domaćina.

Ribiči Galeba u organizaciju ove fešte uložili su više dana priprema i truda, a podršku u organizaciji dobili su i od lukšićkog mjesnog odbora te udruge Miljenko i Dobrila.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij