OVOG VIKENDA
Biciklistički klubovi Oluja kaštela i BK Adrion Oros, treću godinu za redom organiziraju biciklijadu pod nazivom „Putevi ponosa i slave“, koja će se održati ovog vikenda, 12. i 13. kolovoza.

Okupljanje sudionika je u subotu u 7 sati na portu u Kaštel Starom, odakle će se sudionici i bicikle prevesti na Malačku. Po dolasku na Malačku položit će se cvijeće i zapaliti svijeće u spomen obilježju, nakon čega će predstavnik Grada Kaštela pozdraviti sve sudionike i označiti polazak.

- Na putu ćemo obići znamenitosti kao što su arheološki spomenik Vinjanac u gornjem Vinovu, spomenik poginulim braniteljima općine Ružić gdje ćemo biti dočekani od lokalnih vlasti i organizirat će nam se okrjepa, polagat ćemo cvijeće i zapalit svijeće. Meštrovićev mauzolej biti će otvoren za nas te će nam kustos približiti Meštrovićeva dijela, a u nastavku puta slijedi Biskupija - crkva sv. Marije te Knin gdje će nas dočekati predsjednica Gradskog vijeća. U Kninu ćemo imati okrjepu, položit ćemo cvijeće i zapaliti svijeće na spomeniku Oluji, a put će nas dalje voditi Napoleonovim putem iznad slapa Krčić kroz kanjon rijeke Krčić do Kijeva. U kijevskom domu će nas dočekati načelnica, a domaćini će nam pripremiti večeru i osigurati noćenje u školi.

Drugog dana, u nedjelju obići ćemo kijevsku crkvu sv. Mihovila, položiti cvijeće kod spomenika streljanom Isusu i nastaviti dalje do izvora Cetine, crkve sv. Spasa i Vrličke česme gdje će nas dočekati s organiziranom marendom. Dalje vozimo kroz Garjak i kanjon rijeke Cetine do Belačkog mosta, sjevernom stranom jezera Peruča, preko Vinalića do uvale Dabar gdje ćemo se okupati te nastavljamo do Sinja. U Sinju će nas dočekati okrjepa te je plan posjetiti svetište Gospe Sinjske. Nastavak puta nas vodi preko Muća na Klis te povratak na porat u Kaštel Starom, gdje će biti organiziran doček, večera i druženje – kazao nam je o planu dvodnevnog puta, Dragan Bajan.

Ova treća kaštelanska biciklijada "Putevi ponosa i slave" uvrštena je i u službeni program proslave Oluje grada Knina.


KOMENTARI: