Planinari HPD "Ante Bedalov" odradili su još jedan planinarski izlet, ovog puta u Sloveniju i Italiju, na planinarski masiv Julijske Alpe, a Triglav (2864m), najviši vrh Julijskih alpa, bio je prvi cilj.

Zahtjevan dvodnevni uspon prošao je uspješno, vrijeme je poslužilo te su svi planinari dosegnuli vrhunac. Na vrhu veselje i krštenje svih koji su prvi put na vrhu Triglava. Krštenje se obavlja sa tri udarca po stražnjici dok se planinar drži Aljaževa Stolpa. Nakon Triglava, planinari su imali dan odmora proveden po Bledu i Kranjskoj Gori.

Uslijedio je uspon na Magart (2679m) po adrenalinskim feratama (ferate su osigurani smjerovi u stijeni). Usponi su odrađeni sa Talijanske i Slovenske strane.
Kao završna planina izabrana je Mojstrovka (2332m), također s 'feratom', koja je ponovno svim planinarima podigla adrenalin usponom po visokim liticama.

Osim planinarenja, smještaj po dobro opremljenim slovenskim planinarskim domovima bio je izrazito ugodan. Nije falilo pjesme ni šale, po običaju.
Planinari HPD-a "Ante Bedalov" dobrim su planinarenjem i veselim karakterom ostavili jako pozitivan trag u Sloveniji i Italiji te samim time napravili izvrsnu propagandu Kaštela, Dalmacije i Hrvatske.


KOMENTARI: