KREATIVNI KAMP U KAMBELOVCU
Od petka 11. kolovoza do utorka, 15. kolovoza, u Kaštel Kambelovcu će se održavati kreativni kamp kampanje Dobri domaćini, koji će ugostiti 25 djece izbjeglica iz Iraka, Afganistana, Sirije i Turske.

Kampanja Dobri domaćini pokrenuta je na inicijativu glazbenog benda Kries prošle zime, a u realizaciju kampanje uključili su se udruga Are You Syrious?, Inicijativa Dobrodošli, zaklada za ljudska prava i solidarnost - Solidarna te Koalicija solidarnosti Split.
Cilj kampanje je podržati mlade kreativce bez doma, stvoriti im određene mogućnosti, a u kampanju su osim mladih izbjeglica uključena i djeca bez adekvatne roditeljske skrbi.

U kampanju se uključilo do sada nešto manje od tristo građana donatora, koji su materijalnim i financijskim sredstvima podržali stvaralaštvo mladih  i provedbu kreativnih programa u narednih godinu dana.
Među donacijama nalaze se slikarski pribori, opreme za fotografiranje, glazbeni instrumenti za pojedine mlade glazbenike i slično, a djeca obuhvaćena kampanjom sudjelovala su u radu nekoliko festivala i radionica.

Među donatorima kampanje je i tvrtka Marina Kaštela i njen vlasnik Josip Berket, a dio njihove donacije je i kreativni ljetni kamp u Kaštel Kambelovcu s organiziranim ljetovanjem za djecu izbjeglice s osiguranim smještajem i prehranom.
Tijekom pet dana sudionici kampa imat će priliku sudjelovati u školi veslanja, primjenjivati jogu na otvorenom, raditi u kreativnim radionicama, posjetiti Split i sudjelovati u radionici cirkusne i ulične umjetnosti, kao i biti dio posebne kulinarske sirijsko-kurdsko-afganistansko-turske večeri, koja će se organizirati posljednjeg dana kampa.

U kreativne radionice kampa, kako nam je kazala koodinatorica Lea Horvat, mogu su uključiti i zainteresirani Kaštelani te turisti.


KOMENTARI: