NEMA MIRA VATROGASCIMA
Danas u 10.46 sati vatrogasci DVD-a Kaštela dobili su dojavu kako je u moru, desetak metara zapadnije od lučice nekadašnjeg hotela Palace, došlo do požara na manjem brodu. Vatrogasci su odmah izašli na mjesto događaja te su požar ugasili nakon nekoliko minuta.

Osim vatrogasaca na teren su izašli i policijski sužbenici, kaštelanski komunalni redar te patrolni brod Lučke kapetanije.

Prema neslužbenim informacijama dobivenim od očevidaca, koji su se tu nalazili, brod dužine 6 metara, u vlasništvu državljanina BIH s boravištem u Kaštel Starom, nešto iza 9.30 sati isplovio je iz lučice kraj Palacea, no nakon svega nekoliko desetaka metara plovidbe se ugasio.

Na plovilu je u tom trenutku bilo petero odraslih osoba te su motor ponovo pokušali pokrenuti, no nije im uspjevalo pa su se usidrili i još jednom pokušali upaliti motor.
U jednom trenutku čula se lakša eksplozija, neki dijelovi su odletili u more i brod je odjednom planuo.
Sve osobe spas su pronašle skokom u more.

No o čemu se točno radi i što je dovelo do požara ipak će se utvrditi nakon službene istrage.

Na mjesto događaja stigli su i vatrogasci iz Kaštel Gomilice, koji su donijeli branu za ekološka zagađenja, no pošto se utvdilo da su se u gašenju koristile male količine ekološke pjene za gašenje i nije došlo do curenja ulja i goriva, brane nisu upotrebljene, a gomilički vatrogasci ostali su djelovati na izvlačenju i odvoženju potpuno uništenog broda.

Foto: Čitatelji i PGK


KOMENTARI: