OD SVIH PLAŽA NA JADRANU CRVENA ONA U GRADACU
Posljednje uzorkovanje mora na kaštelanskim plažama, obavljeno prošlog tjedna pokazalo je da je na svim plažama, osim Torca u Kaštel Gomilici te Đardina u Kaštel Starom, more bilo izvsne kvalitete. Na dvije navedene plaže more je ponijelo žutu oznaku, odnosno ocjenu zadovoljavajuće.

Na ostalim plažama, koje gravitiraju Kaštelanskom zaljevu, odnosno plažama sa sjeverne strane Marjana, u Vranjicu, na istoku Trogira te sjevernoj strani Čiova, more je bilo izvrsne kakvoće.

Izuzetno toplo vrijeme za nijansu je pogoršalo stanje kakvoće mora na plažama diljem Jadrana pa je od 953 uzorka, za razliku od ispitivanja provedenih tijekom lipnja i srpnja, kada je broj plaža bez oznake izvrsno bio tek nekoliko, na ovom ispitivanju  njih 14 ponijelo je oznaku dobro, 11 zadovoljavajuće i jedna plaža imala je nezadovoljavajuću kvalitetu mora.

Tako je crvenom oznakom, nezdovoljavajućom za kupanje, označena plaža u mjestu Gradac, dok su zadovoljavajuće, osim dvije kaštelanske plaže, bile i obje plaže Kanegra u Buju, uvala Čikat na Malom Lošinju, Bošana u Biogradu, plaža hotela Miran u Pirovcu, Nemira u Omišu, Stomarica u Brelima, Jadrije u Šibeniku i zapadni dio plaže hotela Olimpija u Vodicama.
Zelenom bojom, odnosno tek nešto lošijom kvalitetom od izvrsne, označeno je more na plažama Vruje, Hangar  i istočni dio hotela Olimpija u Vodicama, Mlini, Bajnice u Dugom ratu, Sveti Nikola u Novigradu, Dolinje u Ižu, Katoro u Umgu, plaža hotela Parentium u Poreču, Marina u Raši, Kantrida u Rijeci, Autokamp Omiš, dio uvale Ćikat na Malom Lošinju i plaža hoteal International u Crikvenici.


KOMENTARI: