DOSTOJANSTVENO I ZABAVNO
Proslavu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja,pod nazivom „Da se ne zaboravi“, koja će se održati tijekom cijelog dana u četvrtak, 3. kolovoza,  i ove godine organiziraju Hvidra Kaštela, Hvidra Splitsko-dalmatinske županije, ZŽU Hvidre Požeško-slavonske županije i Grad Kaštela.

Kako nas je informirao predsjednik kaštelanske Hvidre, Draško Mihaljević, proslava će započeti polaganjem vijenaca ispred spomenika Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću, u 8.30 sati te u spomen obilježju na Malačkoj u 9 sati.
U 11 sati slijedi sveta misa u župnoj crkvi Blažene djevice Marije u Kaštel Lukšiću te u 12.30 sati otkrivanje spomenika poginulim braniteljima iz NK Val u Kaštel Starom.

Od 15 sati pa sve do 24 sata zainteresirani će imati priliku razgledati ratni brod u portu u kaštel Starom, kao i uživati u gastronomskim delicijama Dalmacije i Slavonije, također na prostoru porta.
Od 18 sati poklonici nogometa moći će biti dio humanitarne utakmice između Vala i Vukovara 1991., dok će zabavni program, koji će se održavati na portu, započeti u 20.30 sati.

Pri samom početku, u 21 sat, imat ćemo priliku pogledati veliki vatromet, a u satima koji slijede sve će pjesmom zabaviti klape Sv. Juraj HRM, Cambi i Štorija te Nedo Kovačev i Ivan Zak.


KOMENTARI: