hren
 

PREPUN PORAT U KAŠTEL STAROM
Čak 250 kg srdela, 70 kg gavuna, 100 kg liganja na kolutiće i nešto više pedoča, našlo se u subotu navečer na tanjurima onih koji su pristigli na tradicionalnu Ribarsku noć, koju su, na portu u Kaštel Starom, organizirali članovi PŠK Srdela.

Pripreme su počele još u poslijepodnevnim satima, a s prvim večernjim minutama na porat su počeli pristizati gosti, među kojima i znatan broj turista koji svoj godišnji odmor provode upravo u Kaštelima.
Za dobro raspoloženje domaćina i gostiju ove su se večeri brinuli Boris Oštrić i Ribari, a posebno lukšićki slavuj Nedo Kovačev pa su uz njihove pjesme mnogi i zaplesali.

Da ova Ribarska noć bude ponešto drugačija od ostalih, ove se večeri pobrinuo jedan mladi Slovenac, koji je iskoristio prigodu i s pozornice, pred svima, zaprosio svoju djevojku.
Iznenađenoj djevojci, ni mladić ni bend,  nisu ostavili puno mogućnosti za razmišljanje, jer tko bi mogao odbiti bračnu ponudu u srcu Dalmacije, uz predivne zvuke pjesme Vilo moja u izvedbi Nede Kovačeva. Njeno „da“ sudionici fešte nagradili su velikim aplauzom i uzvicima odobravanja.

Električar Sašo Šmigoc i građevinska tehničarka Petra Smolinger iz Ptuja, u vezi su oko dvije godine, a nakon subotnje prosidbe, uskoro će u bračne vode.

- Rekao sam sebi da ću Petru zaprositi na nekom predivnom mjestu. Oboje smo po prvi put u Kaštelima, no odmah sam znao da su Kaštela to predivno mjesto. Ovdje smo s još nekolicinom prijatelja koji su mi pomogli da djevojci priredim ovo iznenađenje, no posebna hvala našem domaćinu u Kaštelima, Tomislavu Duvnjaku, kao i večerašnjim izvođačima koji su mi omogućili da ideju provedenom u djelo - kazao je veseli  Sašo, dok nam je Petra s osmijehom pokazivala zaručnički prsten.

Tako će ova fešta zauvijek ostati zapamćena kod ovo dvoje mladih, koji su možda započeli jedan novi trend, u kojem za posebnu romantiku nije potrebna Venecija i gondole ili Julijin balkon u Veroni, već se ista količina ljubavi u zraku može osjetiti i pod zvjezdanim nebom Kaštelanskog zaljeva.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij