RIBARKA FEŠTA PSD GIRIČIĆ
Tradicionalna ribarska fešta, koju su u petak navečer organizirali članovi PSD Giričić u Kaštel Gomilici, još jednom je ocijenjena odličnim ocjenama, a veliki broj Kaštelana i turista imali su priliku uživati u zavidnoj gastronomskoj ponudi, hladnim pićima te glazbi uživo, uz koju su imali priliku podsjetiti se plesnih koraka.

- Za večeras smo pripremili oko 15 gajbi srdela na gradele, 80 kg bakalara, 40 kg sipe na crni rižot te 200 kg pedoča. Svake godine povećavamo ponudu, ali očito ni to nije dovoljno, jer je gostiju sve više. Očito je da nam svima nedostaje ovakve vrste zabave i druženja - kazao nam je predsjednik gomiličkih ribiča, Nikša Jureškin.

Da gosti budu siti i zadovoljni pobrinuli su se svi članovi društva, među njima i Žuna koji je vrijedno okretao srdele na gradelama i Matko koji je trčao s jedne strane šanka do druge.
- Ma ništa nije teško, radi se u veselju i tad nema umora. Važno da su gosti zadovoljni – ustvrdila su njih dvojica.

A da je sve bilo „za prste polizat“ potvrdili su nam i gosti s kojima smo razgovarali.
- Ne znaš što je bolje, bakalar, crni rižot, školjke ili srdele. Piće je dovoljno hladno, a glazba raspjevana i rasplesana – bile su najčešće ocjene.

Mnogi su na ovu feštu stigli već po tradiciji, ustvrdivši da je ovo jedna od boljih pučkih fešta u Kaštelima, a neki su se došli i rashladiti.
- Ovo je pozicija uz more pa imamo i malo bave, što je puno bolje nego sjediti u kući – kazale su nam dvije starije gospođe.

Fešta u Gomilici potrajala je do kasno u noć, a svi gosti složili su se da ovakvih fešta nedostaje te su predložili da društva i udruge zadja tri dana svakog vikenda tijekom ljeta organiziraju ovakve fešte.

Svi koji u petak navečer ipak nisu stigli doći do Gomilice, već danas, u subotu, mogu biti dio jedne od tri fešte koje se, s početkom u 20 sati, organiziraju u Sućurcu, Starom i Planom.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: