NAJBOLJI PLASMAN DVD MLADOST U POVIJESTI DRUŠTVA
Rad i upornost  glavne su odlike svakog vatrogasca koji su žešći kada je situacija opasnija, opisao je tako članove DVD-a Mladost, predsjednik društva Ljubiša Musinov koji je jako ponosan na svoja 24 vatrogasca koji su u dvije kategorije, A i B, osvojili zlatne medalje na Vatrogasnoj olimpijadi CTIF 2017. u austrijskom Villachu pred 20 tisuća gledatelja. Tim povodom u srijedu ih je u Gradskoj vijećnici  primio gradonačelnik Denis Ivanović i dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić.

-DVD-e Mladost je jedino društvo iz Hrvatske i to od Dubrovnika do Pule koje je imalo dvije ekipe na natjecanju. Veliki je to uspjeh za DVD Mladost i ovo je prvi put da smo u kategoriji „A“, elitnoj kategorija osvojili zlato. Muški „B“ su dvanaest godina prvaci države i ovo je do sada najveći uspjeh članova u povijesti DVD – istaknuo je Musinov i dodao kako su vatrogasci osvjetlali obraz države, Grada i DVD-a te kako od 1981. godine nisu propustili niti jedno natjecanje, i to zahvaljujući mladim nasljednicima kojih ima i uglavnom su manje više djeca vatrogasaca.

Vatrogascima je na uspjehu čestitao i kaštelanski gradonačelnik Ivanović kazavši kako mu je drago da su kao članovi DVD-a iz Kaštela postigli uspjeh i jedan tako dobar rezultata.

-Sebe ste dali u potpunosti, zajedno sa svojim predsjednikom Ljubom i zapovjednikom Ivanom kao i glavnim zapovjednikom Taslakom – kazao je gradonačelnik Ivanović. Nakon požara u Splitu trebamo imati više sluha za vatrogasce jer nam se dogodi da o njima razmišljamo samo ljeti. Na tragu toga ćemo od 2018. godine pojačati broj zaposlenih vatrogasaca pa ćemo u tom segmentu za sljedeću godinu pojačati proračun – obećao je Ivanović članovima DVD-a Mladost koji će, bez obzira na uvijete, uvijek biti spremni i raspoloženi  kao vatrogasci i odgovoriti na svaki požar, gašenjem.

To su potvrdili i tijekom velikog požara u Splitu jer su se pridružili svojim kolegama vatrogascima u Žrnovnici i to odmah pri dolasku iz Austrije.

-Stigli smo u Dom u 16.20, a već u 19 sati smo išli u Žrnovnicu i to je velika pobjeda za nas, bez odmora odmah smo krenuli gasiti požar. Što je situacija opasnija, oni su žešći  - s ponosom je prepričao Musinov, a pohvale i čestitke su primili i od dogradonačelnice Matok Bosančić koja je kazala kako njihov rad prati cijeli život i kako mlade snage društva imaju od koga učiti.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: