USPJEŠAN NASTUP EKIPA HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE
U organizaciji Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) od 9. do 16. srpnja 2017. godine u austrijskom gradu Villachu održano je XVI. međunarodno natjecanje vatrogasaca i XXI. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži popularno zvana "Vatrogasna olimpijada" na kojoj su nastupili i članovi DVD Mladost iz Kaštel Sućurca.

Proglašenje rezultata natjecanja održalo se u subotu navečer pred velikim brojem gledatelja na stadionu Lind. Odlične rezultate postigla su hrvatska odjeljenja u profesionalnim kategorijama i žene A, a u najjačoj kategoriji sva hrvatska odjeljenja završila su u zlatu.

Zlatne medalje su u Hrvatsku donijele ekipe Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina,  dobrovoljnih vatrogasnih društava Kašina, Ribnica, Andrilovec, Razljev, Paukovec, Mladost Kaštel Sućurac, Turnašica i Spačva Vinkovci.
Srebrne medalje osvojile su ekipe Vatrogasne postrojbe Ivanić Grada, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupec i Desno Trebarjevo.

Hrvatsku vatrogasnu zajednicu je na ovoj tradicionalnoj vatrogasnoj manifestaciji, koja se održava svake četvrte godine u srpnju, predstavljalo izaslanstvo od 186 članova, a ukupno je na natjecanju sudjelovalo 2.550 natjecatelja i 550 pripadnika pratećeg osoblja (vatrogasnih sudaca, članova voditeljstava reprezentacija i voditelja vatrogasne mladeži) iz 27 nacija. Domaćin natjecanja, uz grad Villach, bila je Vatrogasna zajednica pokrajine Koruška.

U sklopu "Vatrogasne olimpijade" održani su Izvršni odbor i Skupština CTIF-a, te nekoliko odbora CTIF-a, a u događaje vrijedne isticanja svakako treba ubrojiti logorsku olimpijadu vatrogasne mladeži, izložbu vatrogasne opreme te prijeme vatrogasnih sudaca i izaslanstava.


KOMENTARI: